To je to što me zanima!

'Kvalifikacije treba razlikovati po vrsti, ali ne diskriminirati'

Podržavamo da se kvalifikacije razlikuju po vrsti, primjerice stručni i sveučilišni studij. Jedni imaju veći naglasak na vještine, a kod drugih je veći naglasak na akademska zvanja, rekla je Divjak
Vidi originalni članak

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja treću godinu za redom održava konferenciju 'Hrvatski kvalifikacijski okvir - prilika za kvalitetnu provedbu cjelovite reforme obrazovanja'.

Ove godine u hotelu Westin predstavljeni su ciljevi razvoja i osposobljavanja kao instument za reformu obrazovanja na svim razinama. 

- Ono što podržavamo je da se kvalifikacije razlikuju po vrsti, primjerice stručni i sveučilišni studij. S obzirom da jedni imaju veći naglasak na vještine, a kod drugih je veći naglasak na akademska zvanja, ali po razini ako je isti obujam ne smijemo ih razlikovati, ne smijemo diskriminirati 50.000 studenata stručnih studija - rekla je na konferenciji ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na konferenciji sudjeluje i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te brojni predstavnici sektora obrazovanja i tržišta rada. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Marialoren 04.12.2017.

    po kojoj vrsti ,kum kuma kumica kumu ,nemoj se blesirati ti bar skolovana,,

  • ina67 04.12.2017.

    Gospođo Divjak uz dužno poštovanje sve više ličite na one koji su vijeni celofanom pa kad se odmota vidi se da unutra nije ništa, tako i vaša borba za reformu. Mislili ste dobro, ali očito ne možete.Gubite vjerodostojnost i polako vam se ne vjeruje. Žao mi je.

  • CelaviOsvetnik 04.12.2017.

    Nije isto makar za mene,inzenjer gradjevine sa sveucilista i sa veleucilista. Nema sanse stari moj da je to isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare