To je to što me zanima!

Kvar: U Šibeniku nisu mogli zvati policiju ni vatrogasce

Telefonske veze fiksnih i mobilnih operatera na području Šibenika u ponedjeljak su radile otežano. Nije bilo moguće uspostaviti telefonsku vezu ni s policijom
Vidi originalni članak

Telefonske veze fiksnih i mobilnih operatera na području Šibenika čitavog su ponedjeljka funkcionirale otežano, a stanje se nije popravilo ni dolaskom večeri. Nije bilo moguće uspostaviti telefonsku vezu ni s vatrogascima, policijom ni službom 112. Internet je funkcionirao sa smetnjama, kao i slanje i primanje SMS-ova, koji su odlazili i stizali sa zakašnjenjem. Govorni automat besplatnoj liniji HT-a upozorava da bi korisnici u južnoj Hrvatskoj mogli imati poteškoća, a operateri kažu da 'postoje teškoće koje se otklanjaju'.

Neslužbeno saznajemo da je centrali HT-a u Splitu imala softverski problem, zbog kojeg su tamo doputovali stručnjaci koji ga otklanjaju. Zbog toga je čitav dan bilo problema s vezama u Splitu, Šibeniku i Zadru. Kako i ostali operateri fiksne i mobilne telefonije koriste HT-ovu infrastrukturu, ni njihove linije se nisu mogle koristiti. Do večeri je kvar djelomično otklonjen.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fijuman 13.06.2011.

    Važno je da mi u 21.stoljeću plaćamo najskuplje telefonske usluge fiksne i mobilne telefonije a operateri nemogu ili neznaju čak niti omogućiti da se hitne službe mogu nazivati non.stop., bez obzira na kvarove. Gospodo sada bi ste da je pravde trebali platiti enormnu n ovčanu kaznu tako da vam se više nikada ovako nešto ne dogodi. S obzirom na enormni ostvareni profit dužni ste skrbiti o svemu i predvidjeti da vam se ovakvi sramotni gafovi ne dešavaju., jer ljudski životi nemaju cijene, a vi ste svojim nemarom to ugrozili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare