To je to što me zanima!

''Kvrga'': Dizajneri nagrađeni za radove od cjelovitog drva

Zadatak je bila izrada namještaja od cjelovitog drva. Posebno se cijenila inteligentna i inovativna uporaba prirodnih materijala, inovativnost u upotrebi i funkciji predmeta
Vidi originalni članak

Era Grupa nedavno je raspisala natječaj za dizajn namještaja nazvan Kvrga. Projektni zadatak bio je izraditi namještaj od cjelovitog drva. Među brojnim kvalitetnim radovima, osnovni parametri prilikom ocjenjivanja bili su konceptualna jasnoća i konzekventnost te kvaliteta dizajnerske artikulacije. Gledala se i sigurnost korištenja i kvaliteta budućeg proizvoda, kao i funkcionalnost, tipološka, funkcionalna i estetska inovativnost. Posebno se  cijenila inteligentna i inovativna uporaba prirodnih materijala,  inovativnost u upotrebi i funkciji predmeta. Odlučujuće u odabiru najboljih radova bili su ekonomičnost, kao i kreativnost i izvedivost. 

Ocjenjivački sud, čiji su članovi bili i stručnjaci iz inozemstva, je prilikom vrednovanja natječajnih radova dao prednost inovativnim, kreativno osmišljenim, profesionalno i suvremeno artikuliranim rješenjima izrađenim na temelju natječajnog projektnog zadatka i samostalnog istraživanja i promišljanja teme Natječaja.

U kategoriji Profesionalni dizajneri prvo mjesto dobile su Hana Ciliga i Karla Glavaš, dok su drugu nagradu u istoj kategoriji odnijeli Vedrana Škalić i Ivica Mamić. Trećenagrađeni su Jakov Šrajer i Jelena Lukač Kirs. Rad Vlatke Leskovar odnio je prvu nagradu u kategoriji Mladi dizajneri. 

Era grupa će se predstaviti na Tjednu dizajna u Laubi koji traje od 23. do 27. travnja, a u izložbenom prostoru naći će se i odabrani radovi natječaja Kvrga. 

Više o natječaju pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • emma123 25.04.2014.

    sve to stoji, i inovativnost i funkcionalnost, ali mi je ipak pre "hladno" i bez "duše", ne volim takav namještaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare