To je to što me zanima!

Laburist i musliman postao je novi gradonačelnik Londona

Londončanin sam, Britanac. Imam pakistansko podrijetlo, otac sam, suprug, navijač Liverpoola, rekao je novi gradonačelnik glavnog grada Velike Britanije Sadiq Khan (45)
Vidi originalni članak

Sadiq Khan (45), laburist i musliman postao je u petak gradonačelnik Londona, piše Daily Mail. Khan je sin pakistanskog vozača autobusa, a s oko deset posto glasova prednosti pobijedio je glavnog suparnika konzervativca i sina milijardera Zaca Goldsmitha (41).
Khan, zastupnik Tootinga, popularne četvrti na jugu Londona gdje je odrastao u stambenom naselju za nižu klasu, naslijedit će karizmatičnog Borisa Johnsona i postati prvi muslimanski gradonačelnik neke zapadne metropole. 
- Ponosan sam što sam musliman - rekao je u srijedu za France presse. No, naglasio je da je njegova vjeroispovijest samo jedna od sastavnica njegove osobnosti. "Londončanin sam, Britanac. Imam pakistansko podrijetlo, otac sam, suprug, navijač Liverpoola", rekao je on.

Idi na 24sata

Komentari 153

  • kornel 07.05.2016.

    Gotovo je,zavladali su...!

  • Miške 07.05.2016.

    Ća je pusta Londra, prema Splitu gradu.

  • projekt_venus 07.05.2016.

    Ako mi u Zagrebu imamo gradonačelnika koji je iz bosanskog sela, različite kulture i različitih moralnih vrijednosti od građana čiji je gradonačelnik, onda i stanovnici Londona mogu imati gradonačelnika muslimana

Komentiraj...
Vidi sve komentare