To je to što me zanima!

Lagao da je skupio potpise te predao prazne papire?

Predsjednički kandidat Gospodarske stranke Stjepan Gnječ je predao papire sa, kako je on sam rekao, 33.060 potpisa. No oni su bili prazni
Vidi originalni članak

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang u ponedjeljak ujutro u 9 sati Državnom izbornom povjerenstvu predao je svoju kandidaturu i prikupljenih 140.600 potpisa potpore. Uz njega je uz brojnu HDZ-ovu svitu bila i premijerka i šefica stranke Kosor.
- Potpisi su dokaz da su građani prepoznali moj program koji jamči bolji standard - rekao je Hebrang, očito zaboravivši da o tim stvarima brine Vlada, a ne predsjednik. Uvjeren je u svoju pobjedu, a ako dođe do drugog kruga u njemu kao protukandidata vidi Josipovića. Sat vremena poslije Hebranga, Josipović je povjerenstvu predao 117.000 potpisa. I on je stigao u pratnji stranačkog šefa Zorana Milanovića i ostalih kolega. U dvorani ga nije dočekao nitko od članova DIP-a, jer je uranio pet minuta.
- Hrvatska je gladna pravde. Hrvatska treba rad i poštenje - rekao je Josipović. Predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić u DIP je donijela nešto više od 47.000 potpisa. Iako uvjerena u pobjedu, smatra da će ovo biti neizvjesni izbori.
- Uvjerena sam da će Hrvatska dobiti svoju prvu predsjednicu države - izjavila je Pusić. Josip Jurčević nezavisni predsjednički kandidat u Sabor je stigao na biciklu. Dovoljnih 14.000 potpisa ispred povjerenstva su autom dovezli njegovi suradnici. Potpise su mu kaže skupljali volonteri. Nezavisni kandidat Dragan Primorac u DIP je došao u pratnji supruge, a za svoju kandidaturu prikupio je 35.000 potpisa potpore.  Više od 18.000 potpisa potpore svojoj kandidaturi DIP-u je predao i Miroslav Tuđman. Srpska manjina ima svog predsjedničkog kandidata Veljka Džakulu koji je prikupio 10.557 potpisa. Vesna Škare Ožbolt  je predala 18.000 potpisa. Slavko Vukšić je skupio 12.500 potpisa, a Najmađi predsjednički kandidat Dean Golubić (25) povjerenstvu je predao svoju kandodaturu s 10.080 potpisa potpore.

PREDAO PRAZNE PAPIRE
Predsjednički kandidat Gospodarske stranke Stjepan Gnječ  je došao u DIP i predao papire sa, kako je on rekao, 33.060 potpisa. Naglasio je da je je nezadovoljan medijskim tretmanom, a kazao je i da su mu u ostali kandidati ukrali boju, himnu i program.
No DIP je pregledao papire i utvrdio da su oni prazni. Gnječ je rekao da mu je netko podvalio prazne papire. Na pitanje kako je to moguće kada su potpise u kutije stavljali članovi njegovog izbornog stožera rekao da više slučaj ne može komentirati.

U DIP JE DOŠAO S JEDNIM POTPISOM ZA KANDIDATURU

Predsjednički kandidat Stjepan Kravarščan u DIP je predao kandidaturu s prikupljenim samo jednim potpisom. Potpis mu nije dala ni supruga.
- Svi moji prijatelji su se potpisali - ogorčen je Kravarščan. Za neuspjeh krivi medije i Vladu. S obzirom da kandidati moraju prikupiti najmanje 10.000 potpisa da bi povjerenstvo kandidaturu potvrdio, za očekivati je da će ona biti nevažeća. Dovoljno potpisa nije prikupio ni Sead Hasanović poznat kao Braco Cigan iz Malnarove Noćne more. Na listu mu se potpisalo 6300 ljudi.

MIKŠIĆ POTPISE DONIO U KOLJEVCI

Uz zvuke tamburice u Sabor je ušetao nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić. Prikupio je 15.000 potpisa potpore, koje je donio u drvenoj koljevci iz kako kaže 1865. godine, a ona je kaže simbol novog preporoda. Najozbiljnijim protukandidatom smatra 500.000 mrtvaca koji su protiv njega glasali prije pet godina. U crnoj kutiji donio je i njihove glasačke listiće. U DIP je kandidaturu ali bez ijednog potpisa predao i Slobodan Midžić. Tvrdi da predstavlja Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, a potpisi mu ne trebaju jer se 'kandidirao za predsjednika EU-a'.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • hrvatović 17.11.2009.

    stvarno smo jadni, jadni do bola, kada nam se ni 20 godina nakon krvavog domovinskog rata za predsjednika države kandidira dokazani (ali nekim hdz-ovskim čudom amnestirani) ratni zločinac - veljko džakula - zlo od čovjeka koje je organiziralo, potaklo i rukovodilo svim krvoprolićem na području zapadne slavonije! ako ovo nije pljuska i uvreda svim braniteljima i stradalnicima pakraca, lipika, daruvara, okučana, požege, gradiške i novske, ne znam što bi se slijedeće trebalo desiti..........iako, nije ni tako loš kandidat, u usporedbi s konkurencijom..

  • kalimeroNa2 17.11.2009.

    Koja smo mi komedija, ko nama skuplja potpise za kandidaturu... 6300 potpisa za Bracu CIgana? Bice da je bila radna nedjelja na hrelicu! A predstavnika srpske manjine ne zelim ni komentirati!! Mislim da cak ki ova demokracija kojoj tezimo ne moze opravdati niti pokusaj da se srbin kandidira za predsjednika Hrvatske!!! To je stvarno previse, nakon rata i svega sto je ucinjeno... Mislim da na m se u Beogradu slatko smiju. Volio bi vidjeti da se Hrvat kandidira za predsjednika srbije, sumnjam da bi proslo. A ostali kandidati... Covjece, ko da zivimo u Muppett Show-u! Ko god da pobijedi to je veliki poraz za Hrvatsku.

  • only I 17.11.2009.

    svaka cast na potpisima, samo tko ce provjerit da nema duplih, hahaha. valjda ce biti neko povjerenstvo osnovano za taj posao, pa sta... nego vjerovali mi ili ne gosn Hebrang ima dobre izglede, da zavrsi karijeru kao predsjednik, hm, mozda i zasluzuje, samo mi nije jasno sto se svi ponacljaju kad znaju da nemogu nece napraviti ono o cemu sad pricaju. andrija obecao zaposljavanje, ma gdje, u njemackoj, danskoj, ili?????? U svakom slucaju nevjerujem ni jednom koji puno obecava, pogotovo ono sto nam stvarno treba, pravna drzava, povecanje standarda uz povecanu zaposlenost, pa kako me mozes obecati ono sto nemozes dati, a nijedan nije dao. Zato zao mi je ali ja sam jos uvijek bez predsjednika...........i to od 1945

Komentiraj...
Vidi sve komentare