To je to što me zanima!

Lagarde: Svjetska ekonomija ušla je u vrlo nesigurnu fazu

Čelnica MMF-a Christine Lagarde stigla je u dvodnevni posjet Pekingu te je kazala da kreditna kriza u Europi rezultira neizvjesnošću za cijelu globalnu ekonomiju
Vidi originalni članak

Čelnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde upozorila je na početku svog dvodnevnog posjeta Pekingu da bi se globalna ekonomija mogla suočiti s "izgubljenim desetljećem", prenosi BBC.

Lagarde je dodala da kreditna kriza u Europi rezultira neizvjesnošću za cijelu globalnu ekonomiju te kako se nastojanja za suzbijanje i prevladavanje krize kreću u dobrom smjeru, no nužno je što prije vratiti izgubljeno povjerenje.

Obraćajući se kineskim dužnosnicima, kazala je da Kina treba napraviti rebalans svojeg gospodarstva jer, ne budemo li djelovali zajedničkim snagama, cjelokupnom svjetskom gospodarstvu prijeti nesigurnost i financijska nestabilnost.

- U tom slučaju ni Azija, koja je u ovim kriznim vremenima bilježila rast, neće biti pošteđena. Ne smije riskirati da se dogodi ono što neki analitičari nazivaju "izgubljenim desetljećem" - naglasila je Lagarde.

- Svjetsko gospodarstvo ušlo je u opasnu i nesigurnu fazu - rekla je čelnica MMF-a.

Sa svojim kineskim domaćinima čelnica MMF-a razgovarat će i o tečaju juana na koji se žale kineski trgovinski partneri te o načinima na koji bi Kina mogla snažnije upumpavati novac u europsku ekonomiju, posebno kupnjom javnog duga.

Prije posjeta Pekingu Lagarde je bila u Moskvi, a nakon Kine odlazi u Japan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare