To je to što me zanima!

Lalovac htio dići ruke i izaći iz Vlade, a Milanović se izderao

Donosimo vam atmosferu drame s Markovog trga zbog vrlo dramatičnog rezanja deficita u proračunu zbog čega su se pobunili ministri na nezadovoljstvo premijera
Vidi originalni članak

Iza zatvorenih vrata Banskih dvora čuju se psovke i monolozi šefa Milanovića na spomen troškova ministarstava... Lalovac je već bio očajan, a onda mu je premijer odlučio pomoći: doslovno su prisilili ministre da drastično srežu sve troškove.

Ministar financija Boris Lalovac uspio je natjerati ministre na štednju nakon njihova velikog odupiranja. Planirani deficit za 2014. od 15,6 milijardi kuna uspjeli su srezati za čak 2,8 milijardi kuna. Sada će širom otvorenih ruku dočekati stručnjake Ekonomske komisije koji stižu 15. siječnja u kontrolu naših državnih financija.

Kako je Lalovac uspio “urazumiti” ministre da uštede, doznajemo od pouzdana izvora iz Vlade.

- Ministar Lalovac je sada vjerojatno najomraženija osoba u Vladi. Bori se i inzistira na uštedama po svim ministarstvima što se, naravno, kolegama ministrima nikako ne sviđa. Da ste samo čuli kakve su teške riječi padale kad se slagao proračun. Ministri su se odupirali kao da moraju svoju krv dati, kao da im uzima novac iz njihova džepa! Ali kad se nema, nema se. Zaboravljaju da je to novac građana, odnosno poreznih obveznika i da imaju veliku obvezu i odgovornost racionalizirati potrošnju - kaže nam naš izvor iz Vlade.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Sad normalno 12.01.2015.

    Sigurno ga je puno nagovarat morao da ostane i zadrži tu ogromnu plaću

  • pijevac 12.01.2015.

    ha ha bore se kao da je iz njihovog džepa...pa naravno ,ionako će oni potrošiti na sebe...nema razlike...

  • Tošo_1 12.01.2015.

    dok ne budu na mesnom dorucku, ka 99% ljudi, nek odjebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare