To je to što me zanima!

Lalovac: 'Nisam za tiskanje novca, ja imam drugu viziju'

Nema eksperimenata u zemlji ni na građanima, a reforme se rade. I rješenje za švicarski franak je ogromna reforma koji se lomio od 2011. godine, kaže Lalovac
Vidi originalni članak

Nakon sjednice Vlade ministar financija nije komentirao može li politička situacija koji imamo u zemlji utjecati na stabilnost financija i gospodarstva. Kazao je tek da će biti zanimljivo donijeti proračun, a on je kaže na to najviše fokusiran jer zna koji su izazovi i kakvo je stanje budžeta. Napomenuo je da smo u plusu prema makroekonomskim pokazateljima posebno PDV-a i drugih priljeva. 

- Ja sam fokusiran na proračun i nadam se da će ova vlada nastaviti to raditi. Imamo mjere, Europskoj komisiji predložen je nacionalni program reformi. Nema eksperimenata u zemlji ni na građanima, a reforme se rade. I rješenje za švicarski franak je ogromna reforma koji se lomio od 2011. godine. Kako smo riješili taj rješavat ćemo i druge teške probleme i zaslužujemo povjerenje da nastavimo raditi. Nisam za eksperimente razno razne devalvacije. Ja sam za to da radimo korak po korak, ozbiljno, studiozno te da razgovaramo. Nisam za nikakve šok terapije, doktrina šoka u Hrvatskoj ne bi uspjela - poručio je Lalovac. 

Na pitanje što bi tiskanje novca donijelo Hrvatskoj kazao je:

- Imam drugu viziju, ja sam za daljnji razvoj stambenog kreditiranja te da pokušamo s HNB-om, ali postupno, da se odobravaju  krediti u kunama i da razvijamo kunsko tržište. Nikakve šok terapije koje bi osjetili građani. Radimo, stabilni smo, imamo snagu i mislim da bi trebali nastaviti dalje raditi - zaključio je Lalovac.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • wisefool 12.11.2015.

    Znači bolje je se zadužit kod privatnih banaka i vraćati im plus kamatu, nego stvarati svoj novac na potpuno isti način. Jesam li ja idiot? Volio bih vidjeti poštenu debatu o ovmom pitanju na TV-u

  • Puta Madre 12.11.2015.

    aj natiskaj mi par miliona sve cu ih potrosit nece mi nista ostat i jos cu ti povecat bdp.dobro tebi dobro meni.

  • El Tractor 12.11.2015.

    Ovaj lik se čini jedini sposoban iz te stranke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare