To je to što me zanima!

Lalovac o 'eksploziji' franka: Treba nam zakonsko rješenje

U petak ujutro imamo važne razgovore s predsjednicima uprava poslovnih banaka. Nadam se da ćemo naći nekakvo rješenje, rekao je ministar financija za RTL
Vidi originalni članak

Svjetska financijska tržišta snažno su reagirala. Kada ste u minusu 20 posto u jednom danu, to utječe ne samo na hrvatske građane, već brojne građane diljem Europe. Probat ćemo vidjeti s kolegama i ministrima financija u Europi kako će oni rješavati taj problem. Danas smo cijeli dan u razgovorima, i u HNB-u i s Udrugom Franak, a sutra ujutro imamo važne razgovore s predsjednicima uprava poslovnih banaka. Nadam se da ćemo naći nekakvo rješenje - rekao je Boris Lalovac, ministar financija za RTL Danas.

Napomenuo je da su danas brojni upiti među bankarima i makroekonomistima.

- Treba vidjeti je li ovo dnevni šok ili će ostati trajan. Ako ostane trajan, onda moramo pomoći građanima pa makar i zakonskim rješenjima. Vidjet ćemo kako će sutra svjetska tržišta reagirati - rekao je ministar financija.

- Nitko ne može spavati mirno kada zna da mu se u jednom danu 20 posto poveća rata kredita. Kažem, sutra ćemo vidjeti što će banke reći. Vrlo brzo smo danas reagirali, u razgovoru sam i s premijerom - izjavio je ministar Lalovac za RTL Danas.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • 17.01.2015.

    Neki se stvarno trude da potvrde ono navodno istrazivanje koje je pokazalo da su desnicari manje nteligentniji od ljevicara. Komentar treba svesti na konfrontaciju sa stavovima autora a ne sa samim autorom. Valjak, tvoj komentar malo govori o meni ali puno o tebi.

  • 16.01.2015.

    Pusti ti predsjednicu i njena obećanja. Vrati se tri godine na početak mandata partije pa se sjeti pustih obećanja...

  • dkmjnn 16.01.2015.

    Zakonsko rješenje????!!!! Zar vas ja kao laik moram učiti? Konvertirajte sve kredite u kune (bez obzira na valutu) i zauzdajte divljanje kamatnih stopa na kredite. Eto vam zakonskog rješenja. Inače, dok se vi dogovorite još i ovo malo nas koji životarimo, propadosmo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare