To je to što me zanima!

Lansiranje satelita pokazalo da Sj. Koreja može gađati i SAD?

Južnokorejsko ministarstvo obrane kaže da je analiza dijela rakete pokazala kako uz teret od 500-600 kilograma raketa može imati doseg od 10.000 kilometara
Vidi originalni članak

Satelit koji je Sjeverna Koreja lansirala na raketi ovog mjeseca, pokazuje da su uspjeli razviti tehnologiju kojom bi mogli lansirati rakete na udaljenosti i od 10.000 kilometara, rekli su južnokorejski dužnosnici u nedjelju. Time bi mogli imati u dosegu i američku zapadnu obalu. 

Sjeverna Koreja je rekla da su 12. prosinca lansirali satelit, no kritičari tvrde da je cilj bio ispitati tehnologiju kojom bi bilo moguće na raketu dugog dometa postaviti nuklearnu bojevu glavu, piše Reuters. UN-ovim sankcijama Sjevernoj Koreji je zabranjeno testiranje raketa i nuklearnih tehnologija.

Južna Koreja je iz mora izvukla dio rakete, a analize su pokazale da može imati domet od 10.000 kilometara uz težinu bojeve glave od 500-600 kilograma, navode iz ministarstva obrane. 

Stručnjaci ipak vjeruju da su na Sjeveru još godinama od tehnologije kojom bi mogli smanjiti nuklearnu bombu da stane na raketu.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • WOMANIZER 23.12.2012.

    bolje da ni ne znamo šta nam se sprema!

  • baltazarrr 23.12.2012.

    E, da je ovo napravio Iran... vec bi bomardirali njegove lansirne ranpe. Ali posto je to S.Koreja, to ne smiju da diraju!!! nju cuva Veliki Brat Kina

  • Yassa 23.12.2012.

    kako su blesavi ti S.koreanci drznuti se napraviti takve rakete a da nisu pitali velikog gazdu

Komentiraj...
Vidi sve komentare