To je to što me zanima!

Laptalo sugrađanima: Od vas me sram, od njih strah

Na skupu pod nazivom 'Kapetane, Dubrovnik je s tobom' skoro tri tisuće Laptalovih sugrađana pred crkvom Sv. Vlaha došlo je da mu izrazi potporu
Vidi originalni članak

Moja glava nikad nije mislila o zločinu. Na mojim rukama nema tragova zločina. Od vas me je sramota, a od njih me strah. Mi smo Dubrovčani. Ne želimo biti zli jer nama to ne pristoji, poruka je kapetana Kriste Laptala telefonski upućena prema oko 3000 ljudi okupljenih na skupu potpore u četvrtak navečer u Dubrovniku. Kapetan Kristo Laptalo nepravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca 51 kilograma kokaina. Na skupu pod nazivom 'Kapetane, Dubrovnik je s tobom', Dubrovčani okupljeni pred crkvom Svetog Vlaha uz sirene brodova u Porti i Gružu podržavali su svog sugrađanina porukom 'Nek se čuje do Grčke'.
- Mi se samo molimo da se zaustavi nepravda jer je pravda prije godinu dana otišla s mog puta i vraća se slijepa - dio je trominutne poruke snimljene na audiokazeti telefonom iz grčkog zatvora od kapetana Laptala. Okupljenima se obratila i Kristina Laptalo, kapetanova kći.
- Nemam ništa napisano jer se ne može staviti na papir ono što sad osjećam ovdje s vama. Moj otac je ponosan na ovaj grad i na sve vas. Nadam se da će ovo pridonijeti, ako ne njemu, onda svim vašim sinovima i očevima da sigurno idu na more - rekla je u suzama Kristina.
Gradonačelnica Dubravka Šuica je rekla da je presuda sramotna, jer je očito da je uslijedila po fantomskoj zapovjednoj odgovornosti, bez valjanih dokaza i svjedoka optužbe.
- Dubrovčani ne mogu prihvatiti ovakav tretman pomoraca - kazala je gradonačelnica. Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro obećao je da će sindikat sve učiniti da dokaže kako Kristo Laptalo nema nikakve veze s drogom. Dubrovčani su svom kapetanu zaželjeli sretan 59. rođendan, koji će dočekati u petak, nažalost, u grčkom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • angel7 25.07.2008.

    zao mi je covijeka da jadan ni kriv ni duzan sjedi u zatvoru.

  • sussi 25.07.2008.

    e moj kapetane nek ti je Bog na pomoći , nima je preće jedan terorista , a možda ti je i jedan od terorista poturio drogu .

  • ballastra 25.07.2008.

    ...svi smo mi kapatan Laptalo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare