To je to što me zanima!

Laslovo tuguje za svojim dobrim Španjolcem Chicom

Chico je posljednji put boravio u Laslovu koncem prošle godine. Velika mu je želja bila kupiti kuću i doći tu živjeti, kaže zapovjednik ratnog Laslova
Vidi originalni članak

Od ranoga jutra u Laslovu nedaleko Osijeka zvone crkvena zvona. Mještani su u šoku i nevjerici. Svi oplakuju smrt Jorgea Eduarda Rozse-Floresa Chica koga su u Laslovu zvali jednostavno – Španjolac!
 - Tri dana prikupljati ćemo novac za osmrtnicu u novinama te za njegov sprovod. Ma gdje bio - priča Ladislav Kočić, ratni zapovjednik Laslova. Kaže da nikada neće zaboraviti njegove prve riječi po dolasku u ratno Laslovo.
 - Rekao je 'vaš sam istomišljenik, znam da patite i trebat će nam puno vremena da svijetu sve to pokažemo'- kazao je Kočiš i dodao da je 'Španjolac' bio neumoran, stalno je dovodio nove ljude, a paralelno je znao pričati na pet, šest jezika s vojnicima iz različitih zemalja. Iznad svega, kaže Kočiš, bolila ga je nepravda. Svi u selu su ga obožavali, a najmlađi su, priča Kočiš, u njemu vidjeli sveca,i bio im je moralna vertikala kojoj su stremili. Prema njegovim riječima, Chico je posljednji put boravio u Laslovu koncem prošle godine.
 - Španjolac je i inače svake godine dolazio na obilježavanje obljetnice pada Laslova, 24. studenoga. Velika mu je želja bila kupiti kuću i doći živjeti ovamo. Nažalost, to mu se nije ostvarilo - kazao je ratni zapovjednik Laslova. Ladislav Kočiš kaže da nema tih riječi kojima može opisati ono što im je on značio. Bio je, dodaje, velika poštenjačina i veliki prijatelj Laslova.
 _ Svi u Laslovu znaju njegove prve riječi koje je izgovorio na hrvatskom jeziku: 'Čedo, puši k...! - ispričao je Kočiš.

>>>GLAVAŠ: CHICO JE BIO DOBAR BORAC, ALI I POTPUNA ENIGMA...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • manitou 17.04.2009.

    jebo vas čiko i zagor u guzicu

  • grode 17.04.2009.

    Plaćenicima nacija nije bitna. Bitna im je samo lova pa ne idealizirajte stvari. Danas sutra bi koknuli i vas i vašu djecu ako bi im bilo dobro plaćeno. Nema tu emocija.

  • user_34983 17.04.2009.

    otkud znamo da je pokušao ubiti onog idiota kojemu je cilj biti predsjednik vječno. šta mi sad odjednom vjerujemo bolivijskom predsjedniku. ja bih uvijek više vjerovao onom tko se borio samnom ili onom tko je samnom bio kad je bilo teško. chico heroj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare