To je to što me zanima!

Lažna dojava o bombi pod autom Dinka Vodanovića

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće uočio je nešto sumnjivo na autu i pozvao policiju. Pirotehničari sa psima tragačima nisu našli ništa
Vidi originalni članak

Dinko Vodanović, glavni inspektor za zrakoplovne nesreće, u srijedu ujutro sjeo je u svoj automobil na Trešnjevci u Zagrebu. Navodno mu je bilo sumnjivo pucketanje kablova u autu. Odmah je pozvao policiju. Službenici protueksplozijskog odjela sa psima tragačima pretražili su vozilo i područje oko vozila. Međutim, ništa nisu našli.
Pred ulaznim vratima svog stana Vodanović je krajem veljače pronašao metak. Dobio je i SMS prijetećeg sadržaja.
- Pri izlazu iz stana čekalo me zrno, mislim (kalibra) 0,9 i istoga dana dobio sam SMS poruku koja mi je isto bila sumnjiva. Čekao sam par dana i nisam to smatrao bitnim, ali kako su započeli montirani napisi u novinama, onda sam bio prisiljen otići na policiju - ispričao je tad Vodanović. Pretpostavlja se da su mu prijetili zbog istrage oko pada vojnog helikoptera Mi-8 u Vukovaru. Vojna policija podnijela je u prosincu prošle godine kaznene prijave protiv četvorice iz Zrakoplovno-tehničkog zavoda. Povjerenstvo za istraživanje nesreće zaključilo je kako je vjerojatno spužva ugrađena iznad upravljačkih komandi uzrok pada helikoptera. U padu helikoptera u srpnju prošle godine poginuli su vozač Vjekoslav Ljubo, aviomehaničar Juraj Ruškač i narednica Ljubica Perišić, a još sedam ih je bilo ozlijeđeno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dozvati1 11.03.2009.

    spužva je VJEROJATNO uzrok pada helikoptera,jaki zaključak povjerenstva,dobro da nije NAJVJEROJATNIJE,što su onda istraživali,vjerojatno rude i gubili vrijeme-zato ovaj ima nečistu savijest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare