To je to što me zanima!

Lažni rat u Makedoniji: Zemlju potresa kriza epskih razmjera

U Expressu pročitajte zašto kritičari govore da je Makedonija polufeudalna država, zašto toleriraju ilegalne izbjeglice, te kakav je odnos vlade i etničkih Albanaca
Vidi originalni članak

Kad je Makedonija 2001. izbjegla rat, nakon dugog razdoblja etničkih napetosti, svi su zaključili kako je zemlja "pobjegla grobaru s lopate". Desetljeće mira ojačalo je privid uzorne države, ali serija raznih tragedija posljednjih dana počela je razarati idiličnu sliku zemlje.

Katastrofalna pogibija 14 izbjeglica na željezničkoj pruzi između Velesa i Skoplja otkrila je većem dijelu regije nepoznatu činjenicu – da je Makedonija tranzitna etapa križnog puta tisuća izbjeglica s Bliskog istoka koji pješice bježe u zapadnu Europu. Potom su nepoznate osobe preuzele karaulu na granici s Kosovom, a mjesecima se govorilo da se priprema puč.

U novom broju tjednika Express pročitajte zašto kritičari makedonske vlade govore da je Makedonija polufeudalna država, zbog čega se tolerira ilegalni ulaz izbjeglica u zemlju, te u kakvom su odnosu vladajuće strukture s etničkim Albancima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • negdjedaleko 03.05.2015.

    lijepa zemlja s miroljubivim ljudima, u stvari vrlo miran život ako te ne interesira politika i vrlo sigurna za strance

  • MarkoPešut 03.05.2015.

    a što očekivati od zemlje kojoj je Albanija zapad !

  • MarkoPešut 03.05.2015.

    j***eš zemlju kojoj je Albanija zapad!

Komentiraj...
Vidi sve komentare