To je to što me zanima!

Legalni osvježivač zraka 'lupa' jače i brže nego ilegalna trava

Nemojte paničariti ako se Zmaj pojavi. On je prijatelj i jedan je od nas, piše na internetskoj stranici Magic Dragona koji pomiješan s duhanom daje efekt 'trave'
Vidi originalni članak

Magic Dragon, smjesa začinskog bilja s deklaracijom osvježivača prostora, može se kupiti na kiosku ili naručiti preko interneta za 90 kuna. Nemojte paničariti ako se Zmaj pojavi. On je prijatelj i jedan je od nas, piše na internetskoj stranici Magic Dragona. 

Pomiješan s duhanom daje osjećaj nalik marihuani. Dario (27) iz Koprivnice ispričao je Jutarnjem listu kako lupa brže i drži dulje od trave, a najbolje od svega je što je policija nemoćna. 

Proizvod ne sadrži ni jedan sastojak koji je na listi opojnih droga. Sastoji se od suhog lišća damiane, prave srčenice, proljetnog podbjela i ginka. Reklamiraju ga i neki noćni klubovi i kafići. Dr. Slavko Sakoman kaže kako je Magic Dragon opasan jer budi interes za 'prave' droge .

- Konzumacija 'spice' sredstava otvara put prema ovisnosti - rekao je Sakoman. 

Njemačka, Francuska, Austrija i Luksemburg stavile su 'spice' proizvode pod zakonsku kontrolu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mark123 19.01.2011.

    Ovako, ovdje je riječ o čistoj kemiji. Ovdje korištene biljke nisu važne ni psihoaktivne, one su ovdje da rade masu koju je moguće pušit. Te biljke su znane već tisućljećima i nikad nisu bile psihoaktivne. Ovo je droga zato jer se ta biljna masa šprica sintetičkom kemikalijom JWH-018 Ta kemikalija oponaša djelovanje THC-a ali djeluje agresivnije na mozak.

  • FusionRi 18.01.2011.

    @madamaic1 - nije ovo kemija.To je mjesavina trava.I siguran sam da ima manje kemije nego u nekim vrstama trave.Da konzumacija trave otvara vrata jacim drogama pa skoro svi zivi na svijetu bi bili teski narkomani.Nije stvar u drogi stvar je u karakteru.Ako ti zelis nesto probat ces probat bez obzira jesi li probao travu ili ne.Znam ljude koji masu godina puse travu i nikad nisu probali nista drugo osim trave nit bi htjeli probat.

  • fantastic 18.01.2011.

    Nemozes znati dok ne probas.....hehehehe. Nije zmaj bezze zmaj.. al mislim da se nis nemre mjeriti sa domacicom..jjjjjjjjjjuuuuuuhhhuuuuuuuuuuu. da su svi pusili travu,ratovi se nebi vodili. smijeh je zakon....

Komentiraj...
Vidi sve komentare