To je to što me zanima!

Legendarni crveni fićo, 20 godina kasnije, gazi tenk JNA

Punih 20 godina poslije, kroz umjetničku instalaciju, fićo gazi tenka! Gradonačelnik Bubalo rekao je kako je instalacija podsjetnik da će Osijek biti nepokoreni grad...
Vidi originalni članak

Legendarni crveni fićo koji je 27. lipnja 1991. nestao pod gusjenicama tenka T55 nekadašnje JNA, od večeras uz raskržje osječke Vukovarske i Trpimirove ulice ima svoj spomenik.

Punih 20 godina poslije, kroz umjetničku instalaciju, sad fićo gazi tenka!

- Do 27. lipnja nismo znali što će se dogoditi, nakon toga svima je bilo jasno da je rat počeo. Ova instalacija je podsjetnik da je Osijek bio i da će uvijek biti nepokoreni grad - rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo dodavši da je tužan jer danas uz Osječane nije Branimir Glavaš.

Otkrivanje instalacije, baš kao i divljanje tenkova JNA 91, pratile su tisuće Osječana koji će u utorak, 28. lipnja prvi put proslaviti Dan osječkih branitelja uz koncert Prljavog kazališta i Jure Stublića.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • user_96676 29.06.2011.

    Podignite jedan spomenik i svom Sanaderu.

  • jdn 28.06.2011.

    Mogli bi dignuti jedan spomenik kako sbski tenk gazi srbe dok se takmice tko ce prije pobjeci iz krajine na kraj OLUJE. To bi otvaranje sigurno posjetili svi predsjednici obe nase prijateljske zemlje

  • runjklja 28.06.2011.

    LIJEPO, i zasluženo .Sad još u Zagrebu nedostaje jedna poslijeratna instalacija -kako horda saborska sa vladom na ćelu stoji na vratu narodu koji je na izdisaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare