To je to što me zanima!

Leko o Turudiću: Suci moraju biti malo otporniji, nisu djeca

Suci i sudovi imaju obvezu da budu otporniji. Oni to znaju, nisu baš, rekao bih, mala djeca. Znaju vrlo dobro kako se sudi i koja je njihova zaštita, rekao je Josip Leko
Vidi originalni članak

Ako postoji taj visoki izvor iz Vlade, to je njegovo intimno stajalište, a ne stajalište neke institucije. To nije nikakav pritisak – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko u emisiji "S Markova trga", a prenosi Večernji list

Leko je time komentirao primjedbu predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića kako je pritisak na sudstvo izjava neimenovanog izvora iz Vlade da je u slučaju izručenja Josipa Perkovića izveo "državni udar pištoljem na vodu". 

Suci i sudovi moraju biti malo otporniji na kritike i imaju obvezu da budu otporniji. Oni to znaju, nisu baš, rekao bih, mala djeca. Znaju vrlo dobro kako se sudi i koja je njihova zaštita – kazao je Leko.

Leko je komentirao i mogući sukob interesa predsjednika Ive Josipovića u vezi s operacijom očnog kapka koju je izveo njegov prijatelj koji je stigao iz Njemačke. 

O Josipovićevoj operaciji: Bitno da nije rađeno na teret HZZO-a

– Mislim da mu je dobro učinjena operacija i da je kirurg to dobro napravio. Jučer sam bio s predsjednikom i to dosta dobro izgleda – rekao je Leko te dodao kako ima nekoliko bitnih stvari u vezi s mogućim sukobom interesa predsjednika Josipovića zbog toga što je operaciju bez naknade izveo liječnik iz Njemačke koji je predsjednikov osobni prijatelj.

– Za mene je vrlo važno da je predsjednik birao liječnika te da to nije rađeno na teret sredstava HZZO-a. Uslugu prijatelja treba respektirati. Mislim da tu ne bi trebalo ganjati predsjednika sukobom interesa – zaključio je Leko.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ben hur panonius 21.01.2014.

    leko ti i tvoja ekipa pokazujete pretjeranu otpornost, od vaše kože automobilske gume najjačih proizvođača bi bile druga liga..

  • mindanao 21.01.2014.

    jedva cekam pravi popis udbasa pa da vidimo da li je leko bio 'otporan'.

  • Gricic7 21.01.2014.

    Leko nam zeli reci da oni smiju gaziti a mi moramo nauciti da podnosimo . Komunisticka ideologija im je jos u glavi ali ne jos dugo . Lustracija ce bit sprovedena i tek tad ce te prestati s trovanjem i pljackom Hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare