To je to što me zanima!

Leko: Te su izjave nacionalna diskriminacija i govor mržnje

Otkloniti svaku mržnju i diskriminaciju po bilo kojoj osnovi u interesu je mira i budućnosti svih naraštaja. Ovakve istupe treba osuditi kao neprihvatljive, kaže Leko
Vidi originalni članak

I predsjednik Hrvatskog sabora se oglasio na ispad Zdravka Mamića, te je priopćio kako ga najoštrije osuđuje. 

- Pozivati na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj, isticati da oni ne mogu biti članovi hrvatske Vlade, prebrojavati nečija krvna zrnca i nazivati osobe 'hrvatomrscima' predstavlja eklatantan primjer nacionalne diskriminacije i govora mržnje. To je posve neprihvatljiv govor koji je u suprotnosti s demokratskim vrijednostima, zaštitom ljudskih prava i ravnopravnosti svih građana koje jamči Ustav. Odgovornost svih institucija i svih građana jest da poštuju te vrijednosti kako bismo mogli nesmetano uživati u društvu koje jamči ljudska prava svakoga pojedinca i demokratske standarde civiliziranoga svijeta. Otkloniti svaku mržnju i diskriminaciju po bilo kojoj osnovi u interesu je mira i budućnosti svih naraštaja našeg društva. Očekujem da hrvatski građani i javne institucije ovakve istupe osude kao neprihvatljive - ističe predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • TeydiHajduković 17.03.2013.

    LEKO...Nije to diskriminacija i govor mržnje... diskriminacija Hrvata i govor mržnje je ono što radi jovanović koji diskriminira Hrvate u Hrvatskoj, napada, pljuje i širi govor mržnje protiv svih Hrvatskih institucija.. diskriminacija i govor mržnje je kad milanović pljuje po obranbenom domovinskom ratu i kad Hrvatski politički vrh derneči po četničkim skupovima i onda pljuju i šire govor mržnje po svemu što je Hrvatsko...

  • AntunJurgec 16.03.2013.

    Nisam vas čuo da komentirate socijalu u državi ili poljoprivrednike ali ste se odma javili za diskriminaciju Srba pazite dobro da ih slučajno ko ne uvredi to bi bila katastrofa izgubili bi vjerne prijatelje.

  • JerkoKC 16.03.2013.

    Za njega nije važna nacionalnst.Za njega smo svi mi glupani,a to i jesmo kad takvog idiota držimo u Hrvatkoj i trpimo njegovo vrijeđanje.Njemu za vrijđanje nije važna nacionalnost.Njemu je važno da nađe žrtvu na koju će ispoljiti svoje divljaštvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare