To je to što me zanima!

Lenart proziva državni vrh jer nisu reagirali na objavu Orbana

Rekao je kako je Orban na svom službenom Facebook profilu objavio kartu s nekadašnjim granicama Mađarske, s dijelovima Hrvatske, Srbije, Rumunjske, ali da nigdje nije pročitao da je hrvatski politički vrh reagirao
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart prozvao je u četvrtak državni vrh da nije reagirao na provokaciju mađarskog premijera Viktora Orbana i njegovu objavu povijesne karte tzv. velike Mađarske, te poručio kako reakciju očekuje.

- Nije prvi put da Orban na ovaj način pokazuje apetite prema Hrvatskoj, ili se šali, ja to ne bih uzeo kao šalu - rekao je Lenart u Hrvatskom saboru.

Poručio je kako očekuje da državni vrh s premijerom Andrejom Plenkovićem reagira na takve Orbanove, odnosno provokacije mađarske strane.

ZOKI VS. ORBAN: 'Imamo i mi neke mape naše Domovine, nemojte ih šerati'

Kolegama zastupnicima je rekao kako je Orban na svom službenom Facebook profilu objavio kartu s nekadašnjim granicama Mađarske, s dijelovima Hrvatske, Srbije, Rumunjske, ali da nigdje nije pročitao da je hrvatski politički vrh ragirao.

- Ako ćemo mirno gledati na ovakve provokacije, onda nismo drugo ni zaslužili nego da ostanemo bez ovoga što smo krvavo izborili i što se zove Republika Hrvatska - rekao je zastupnik u saborskoj raspravi o imenovanju nove glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

SDP-ov Peđa Grbin (SDP) odgovorio mu je kako je predsjednik Republike Zoran Milanović "itekako" reagirao, a da to nisu učinili predstavnici Vlade i Ministarstva vanjskih poslova.

 - Ima onih kojih će reagirati, ali i onih koji će prešutjeti - rekao je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare