To je to što me zanima!

Leona se hrabro bori za život, pomozite da pobijedi

Leoni Zajšek (3) jedina je nada transplantacija koštane srži u Njemačkoj. Seka će biti donor, a našli su i kliniku. No obitelj nema novaca...
Vidi originalni članak

Leona Zajšek (3) boluje od juvenilne mijelomonocitne leukemije, vrlo rijetkog oblika te bolesti, a naši liječnici s njome nemaju mnogo iskustva. Kemoterapija ne pomaže, jedina nada Leoni je presađivanje koštane srži u inozemstvu. Najvjerojatnije će Leoni srž dati njena dvije godine starija sestra Lana, a obitelj je našla i kliniku za operaciju u Njemačkoj u Freiburgu. Međutim, liječenje košta 200.000 eura koje obitelj nema.
- Lani ništa ne govorimo, ne bi shvatila. Ali, jednog ćemo joj dana reći, reći ćemo joj da je sestri spasila život. bojim se i za nju, hoće li ju boljeti, koliko će se mučiti - rekla je mama Daniela za Večernji list. Dugo nisu liječnici znali što je Leoni. Počelo je s kašljem i temperaturom, pa povraćanjem i krvarenjem. 45 dana provela je u Klaićevoj bolnici. Prvo su liječnici mislili da je leukemija, pa da nije. Da je mononukleoza, pa alergija na gluten. Četiri puta su joj vadili koštanu srž, punktirali joj limfne čvorove, vadili ih, danima je bila vezana za krevet da si ne počupa infuzije. Mama je uzela bolovanje, a tata Damir neplaćeni dopust da bi svake minute bili s kćeri.
- Kad vidim nju koliko želi živjeti... Kako da onda mi odustanemo? Ona je borac kaže tata. Dijagnozu su konačno uspostavili uz pomoć stranih liječnika. Jedini spas Leoni je presađivanje koštane srži u inozemstvu. Obitelj je podnijela zahtjev i HZZO-u za liječenje u inozemstvu. Čekaju odgovor.

POMOZIMO LEONI
Zagrebačka banka, žiro račun 2360000-3114646637, poziv na broj 3114646637, za uplate iz inozemstva IBANHR6823600003224716810 SWIFT CODE ZABAHR2X

Neiskorišteni novac darovat će udruzi Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • pocoyo 22.05.2009.

    Da je u pitanju dijete kakvog politicara ne bi bio problem u vezi novaca,a kad su u pitanju mali ljudi sve je problem.Cijeli zivot nam se odbija za zdravstvo,pa gdje su sad novci????LEONA ti si veliki borac,molit cu se za tebe,sve ovo njima na dusu.

  • pocoyo 22.05.2009.

    DA JE TO DIJETE OD KAKVOG POLITICARA,E TAD NE BI BILO PROBLEMA,A ZA NAS MALE LJUDE SVE JE PROBLEM.CIJELI ZIVOT NAM SE ODVAJA ZA ZDRAVSTVO,A SAD NEMA SE NOVACA.LEONA MOLIT CU SE ZA TEBE TI SI VELIKI BORAC....A SVE OSTALO NA NJIHOVU DUSU

  • gagan1 22.05.2009.

    troše se milijuni za predizborne reklame,emisije i ostale gluposti da bi gamad sjela u debele fotelje,a za bolesnu dječicu nema para.Nemam puno ali ću im poslati.Sretno Leona!

Komentiraj...
Vidi sve komentare