To je to što me zanima!

Lesar na 'fejsu': Ostavku sam podnio i o tome nema rasprave

Preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio (ne “ponudio“) ostavku na mjesto predsjednika stranke, napisao je Lesar
Vidi originalni članak

Dragutin Lesar na svojem službenom Facebook profilu u ponedjeljak je reagirao na medijske napise o njegovoj ostavci te istaknuo kako više nije predsjednik stranke Hrvatskih laburista. 

- Iako sam bio jasan, zbog podosta upita pojašnjenje: osobno u cijelosti preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio (ne “ponudio“) ostavku na mjesto predsjednika Stranke. Prema našim aktima o ostavci se ne odlučuje, ona je izvršna - napisao je Lesar. 

On je u nedjelju, nakon prvih neslužbenih rezultata, na izvanrednoj konferenciji za novinare kazao kako u potpunosti preuzima odgovornost za loš rezultat na izborima za Europski parlament te dodao kako njegovoj stranci treba vremena za konsolidaciju. 

- S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe, te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke - rekao je Lesar u nedjelju.

Laburisti su u prošlom mandatu u EP imali zastupnika Nikolu Vuljanića te su očekivali da će ponoviti bar lanjski izborni uspjeh. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • liliana 27.05.2014.

    Lesar je pošten čovjek.

  • marci2812 26.05.2014.

    Jos neka i svoje mjesto u saboru prepusti nekom drugom - ima tako ouno pametnih i mladih ljudi u Hrvatskoj - ipak je za njega n jegovo prvotno zanimanje domet. Skladistar, sa internom kvalifikacijom. Oduvijek me zacuduje, pa zar ima jos onih koji glasaju za njega - a ozda covjek ima veliku porodicu.

  • SAINT 26.05.2014.

    Čestitam , moga bi i Milanović tvojim stopama da ima imalo morala i savjesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare