To je to što me zanima!

Lesar: Novim zakonom Vlada rasprodaje prirodne resurse

Zakon o strateškim investicijskim projektima, kaže Dragutin Lesar, omogućava protuustavnu privatizaciju šuma, poljoprivrednog zemljišta, vodnog resursa i cesta
Vidi originalni članak

Ideološke teme i spinovi oko mogućih ustavnih promjena sakrili su od građana usvajanje strategije o upravljanju državnom imovinom, a posebno Zakona o strateškim investicijskim projektima koji omogućava protuustavnu privatizaciju i prodaju prirodnih resursa - rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Čakovcu predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar

Prije tri dana u prvom čitanju u Hrvatskom saboru raspravljalo se o Zakonu o strateškim investicijskim projektima, koji, smatra Lesar, "omogućava privatizaciju šuma, šumskog zemljišta, poljoprivrednog zemljišta, vodnog resursa, javnih cesta i pomorskog dobra".

- Ustav ne daje ovlast Vladi da pod bilo kojim izgovorom i na bilo koji način prodaje ono što Ustavom uživa posebnu zaštitu, a između ostalog to su i prirodni resursi - rekao je Lesar i zaključio da je "Vladin pristup strateškim projektima u sukobu s Ustavom"

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ludom 09.07.2013.

    Molio bih g. Lesara da proba progurati zakon, kojim bi se vlada proglasila prirodnim resursom ove zemlje. Možda bi to bila mogućnost da je nekome prodamo. Jedini problem je u tome što ne znam tko bi ih kupio? A možda bi ih netko i uzeo za par eura, tako da ima primjer kako se upropaštava država, dakle kako se ne smije raditi.

  • ivanfilip 08.07.2013.

    Kad čujem termin "strateške investicije" i vidim tko ga izgovara poludim.Koje invsticije,koje strategije su urodile plodom ??!!

  • Robilad 07.07.2013.

    ljudi moji, što se prepucavate oko ičeg više kad smo sve brige riješili 01.07.2013. godine- točnije riješili smo ih davne 1989. godine kada je naša elita počela kemijat o otcijepljenju i tako stvorila uvjete strancima da bez ijednog pogunulog i potrošenog metka (samo su zaradili na slanju) ostvare raspad države koja je bila trn u oku i ljevima i desnima- i demokraciji i socijalizmu ali najviše kapitalizmu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare