To je to što me zanima!

Lesar: Romi su od rađanja uspjeli napraviti 'posao’

Nezavisni zastupnik Dragutni Lesar osvrnuo se na blogu na situaciju u školi u Pribislavcima. Lesar na bolgu kaže kako je stvoren kult nerada
Vidi originalni članak

Na svom blogu nezavisni zastupnik Dragutin Lesar analizirao je situaciju u osnovnoj školi u Pribislavcima. Tamo su roditelji zabranili djeci da odlaze u školu dok se iz nje ne izbace romska djeca, koja su na nastavu stizala s pištoljima i noževima te psihički i fiziči zlostavljala ostale učenike.
- Uvođenjem prava na rodiljnu naknadu i nezaposlenim ženama sredinom devedesetih, dječjeg doplatka i nezaposlenima, kao i prava na besplatnu zdravstvenu zaštitu uništen je bilo koji motiv Romima za zapošljavanje, a od rađanja djece razvili su pravi 'posao’ - ustvrdio je Lesar na svom blogu. Izračunao je da obitelj s četvero ili petero djece dobije do 6000 kuna socijalnih naknada te da je u Međimurju za tu svrhu utrošeno 24 milijuna kuna, od čega su 74 posto primili Romi.
- Stvoren je kult nerada! A to je samo dio problema - napisao je Lesar. Zastupnik romske manjine Nazif Memedi od Lesara traži ispriku. Nedopustivo je, kaže, da zastupnik raspiruje strasti umjesto da radi na suživotu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bembo 19.06.2009.

    znate sta kazu romi ne diraj me ne diram te....a punoooo roma su za vas hrvate gospoda mozete im bit sluge

  • Martina_1_1 30.05.2009.

    Niti ja nebi pustila djecu s njima u školu. Čast izuzecima.

  • bays 30.05.2009.

    a ovi u zagrebu; socijalna pomoć plus ono što dnevno isprose, imaju bolja primanja nego većina zaposlenih

Komentiraj...
Vidi sve komentare