To je to što me zanima!

Ležaj na stropu: Živi pod krevetom od 80 kilograma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Franjo Feljan (67) je prijavio svoj patent, koji kaže štedi prostor i idealan je za garsonijere i kuće za odmor. Ne boji se da će krevet pasti na njega
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Feljan Franjo (67) živi u dvosobnom stanu. Kako povremeno iznajmljuje dvije sobe, odlučio je iskoristiti kuhinju za spavanje i u nju je montirao krevet koji se vitlom diže pod strop. Umirovljeni inženjer strojarstva radio ga je deset godina.
- Taj krevet uglavnom se sastoji od željeza i težak je oko 80 kilograma. Kad je podignut, krevet je zakočen i prvo ga treba otkočiti pomicanjem ručice. Kad se spusti do pola, opet se zakoči i ručno se spuste nožice kreveta. Tada ga se spusti na pod. Ako je nekome ovo vitlo preteško, može se staviti i dvostruko lakše, no tada će se spuštati znatno sporije - objasnio je Feljan, koji se ne boji da će 80 kilograma težak željezni krevet pasti na njega.
Svoj patent je prijavio, no kaže kako treba čekati četiri godine dok sve ne bude zakonski provedeno. Budući da krevet znatno štedi prostor, idealan je, kaže Feljan, za garsonijere, vikendice i kleti. Ozbiljno razmišlja i o sklapanju bračnog kreveta.

OBIČAN STOJI 6500, BRAČNI 8000 KUNA
Krevetu za jednu osobu, kaže Feljan, cijena može biti 6,5 tisuća kuna, a bračnom, širokom metar i pol, oko osam tisuća kuna. Elektronsko dizanje i spuštanje poskupjet će krevet za tisuću kuna.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 20dekaposebne 31.03.2009.

    hmmm...prijavio patent...a sta je onda ovo- http://208.106.228.199/_media/imgs/articles/a395_bedup.jpg

  • Directly 27.03.2009.

    Hehe, njemu se očito ne živi dok je diga krevet od 80kg na strop.Pa jedan dan kad se bude šeta ispod njega...kad se opruga sj...e Neće ga stić iskoristit kako je mislio :)

  • sprinterica 27.03.2009.

    cool

Komentiraj...
Vidi sve komentare