To je to što me zanima!

Libija: U luksuznoj klinici rade i tri Hrvatice, ali ne žele otići

Tri medicinske sestre iz Hrvatske rade u luksuznoj klinici u Tripoliju, no ne žele evakuaciju. Kažu kako će biti u Libiji sve dok je u zemlji i hrvatsko veleposlanstvo
Vidi originalni članak

U klinici ''11. lipnja''  u Tripoliju kao medicinske sestre rade tri Hrvatice, piše Večernji list. Žene za koje skoro nitko nije znao, zbog otežanog prometa kroz grad, preseljene su u bolnicu te iz nje nisu izašle već nekoliko dana. Nisu tražile evakuaciju iz kaotičnog i opasnog grada već su kazale kako ne žele ići sve dok su u Libiji predstavnici hrvatskog veleposlanstva. 

Tri žene, inače iz središnje Dalmacije, ne žele da se u javnosti objavi njihov identitet, zbog straha od osvete Gadafijevih pristaša. 

Medicinska sestra koja je u istoj klinici radila nekoliko godina rekla je da je pitanje drže li Hrvatice u bolnici pod prisilom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu kako znaju za Hrvatice u Tripoliju, no da im se nisu obratile za pomoć. S njima bi se trebao susresti hrvatski veleposlanik u Libiji. 

U klinici se liječio i Gadafi

Klinika '11. lipnja' jedna je od najekskluzivnijih i najluksuznijih bolnica u Libiji u kojoj su se liječili naftni magnati i milijunaši pa i sam pukovnik Gadafi.  U bolnici najčešće zapošljavaju strance, a kriteriji su vrlo strogi. Navodno u istoj klinici rade i dvije medicinske sestre iz Sarajeva. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cosanostra 01.03.2011.

    pa di je problem...znaju sestre stanje

  • milan.kro 01.03.2011.

    Bjeze iz Libije da bi dosli u hrv?? neka one pravac SAD

  • commandos 01.03.2011.

    Bolje bi im bilo da bježe iz Libije da sučuvaju živu glavu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare