To je to što me zanima!

Liječili je, a bila je zdrava: Leu (4) doveli na rub smrti

Zagreb: Zbog krive dijagnoze Lei Šokić su davali tablete za srce, od kojih je pala u komu. Njemački doktori otkrili su da je zdrava i da je ubijaju lijekovi
Vidi originalni članak

Lea Šokić (4) iz Nove Gradiške zdravo je dijete, dijagnoza je to njemačkog Herzzentruma iz Münchena. U Hrvatskoj više od tri godine nisu mogli utvrditi od čega boluje. Liječnici su na kraju posumnjali da ima srčanu aritmiju, zbog čega su joj ugradili defibrilator. Davali su joj različite terapije, zbog čega joj je nekoliko puta pozlilo, a jedanput je čak bila klinički mrtva tri sata.
Leini roditelji, Miroslav (30) i Ankica (28), zato su odlučili potražiti mišljenje specijalista u Njemačkoj. Istina, pa kakva god ona bila, jedino je zanimala Šokićeve. Sumnjali su u dijagnostiku i postupak liječenja njihove djevojčice u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici te poslije i na KBC-u Rebro.
Pregled u Njemačkoj stajao ih je 23.000 eura. Dosad su platili 15.000 i do kraja ove godine moraju platiti preostalih 8000 eura.
- Ne znamo kako ćemo platiti preostali dug jer godinu i pol dana ne radim, no unatoč tome sretni smo što smo konačno doznali da je Lea zdrava - rekao je Miroslav Šokić.
Roditelji smatraju da je odgovoran dr. Ivan Malčić s Odjela dječje kardiologije na KBC-u Rebro.
- Liječili su našu Leu od nečeg što ne postoji. U njoj su držali uređaj i propisivali joj razne lijekove, koji su donosili više štete nego koristi. Očekujem od njega da nam se kao čovjek ispriča jer su očito pogriješili u slučaju našeg djeteta - rekao je Miroslav i dodao kako će dr. Malčića pitati tko mu je dao odobrenje da o Leinu slučaju govori na svjetskim kongresima liječnika.
Ivana Malčića pokušali smo kontaktirati, no u zagrebačkoj bolnici Rebro su nam rekli da je izvan Hrvatske, poslali smo e-mail na njegov odjel da prokomentira nalaze njemačkih specijalista, no nije se javio.

BEZ LIJEKOVA, ALI JE JOŠ PROMATRAJU

Nijemci su u otpusnom pismu napisali da nema potrebe ni za kakvim lijekovima. Ipak su iz opreza ugradili manji uređaj da još neko vrijeme prati aktivnost Leina srca.

UREĐAJ BEZ FUNKCIJE
Liječnici u Njemačkoj pod vodstvom dr. Andreasa Eickena utvrdili su da uređaj koji je bio u djetetu sedam mjeseci nije bio u funkciji.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Gatsby 13.06.2010.

    Ako je ovo stvarno ovako a ne sumnjam da je, slučaj na sudu će dobiti i polupijani odvjetnik sa alzheimerom. Treba ih tužiti i tražiti 10 milijuna € odštete !

  • uNkNoWnGuY89 13.06.2010.

    Stvarno tuzno... A tuzno je i to da pregled kosta 23.000 €...

  • user_40008 13.06.2010.

    Ugradite tom doktoru u guz... raketu i dajte mu ljekove (bilo koje) da to bolje podnosi. To je jedina pravedna nadoknada ! Bilo bi dobro da na kongresu iznese kako se osijeća!

Komentiraj...
Vidi sve komentare