To je to što me zanima!

Liječnica je protuzakonito naložila privođenje Mirjane

Ministar zdravstva kazao je za Dnevnik HTV-a da je liječnica J. Lulić nezakonito zatražila prisilno privođenje Mirjane Pukanić u bolnicu u Vrapče
Vidi originalni članak

Mirjana Pukanić policiji je podnijela kaznenu prijavu protiv supruga, potvrdili su u petak u zagrebačkoj policiji. U kaznenoj prijavi, kako neslužbeno doznajemo, Ivu Pukanića supruga tereti da ju je zlostavljao verbalno, fizički, a poslije i seksualno. Na seksualne odnose prisilio ju je i s drugim muškarcima. Tijekom seansi ju je i drogirao. Mirjana Pukanić u prijavi kaže kako su se drogirali zajedno i da je drogu njezin suprug skrivao po stanu.
- Sve je bezočna laž i bogohuljenje - poručio je Pukanić preko odvjetnika Veljka Miljevića, koji, tvrdi, još nije vidio Mirjaninu kaznenu prijavu.
- Pukanić je zgranut, a ja kao pravnik sam šokiran. Oni koji su sadržaj prijave pustili u javnost, grubo su se ogriješili o zakon - bio je ljutit MIljević. Kaže da je Pukanić uvjeren da su njegovu ženu nagovorili na podnošenje lažne kaznene prijave.
- Ne znamo je li žena bolesna ili ne pa ne možemo znati odakle ideja za takve optužbe - dodao je Miljević. Sve navode iz prijave je odbacio kao neosnovane.
Kako su rekli u Državnom odvjetništvu, policija je prijavu proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, koje je zatražilo kriminalističku obradu.
- Za sada Pukanić još nije dobio poziv na obavijesni razgovor- rekao nam je u petak Miljević.
- Kriminalistička obrada je u tijeku - bilo je sve što je rekao načelnik PUZ-a Marijan Tomurad. Policija Pukaniću još nije oduzela oružje.

IMOVINU ĆE DIJELITI NAPOLA
Podnio sam tužbu u ime klijentice Mirjane Pukanić radi razvoda braka. Nekoliko smo dana bili suzdržani jer nismo znali hoće li suprug prvi nešto poduzeti. Treba odlučiti kome će pripasti kćer, no želimo da njezina volja bude presudna. Ivo i Mirjana nisu potpisali predbračni ugovor pa bi, prema zakonu, imovinu stečenu u braku trebali dijeliti na pola, kaže odvjetnik Nebojša Bestić. Lovorka Kušan zastupat će Mirjanu u tužbi protiv svih koji su krivi za njenu prisilnu hospitalizaciju. Mirjana Pukanić oformila je tim od četiriju odvjetnika.

MILINOVIĆ: PRISILNO PRIVOĐENJE BILO JE PROTUZAKONITO
Istraga je pokazala da je obiteljska liječnica Jasna Lulić nezakonito zatražila njezino prisilno odvođenje u bolnicu - kazao je u petak za središnji Dnevnik HTV-a ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. Ojasnio je kako je liječnica opće medicine napisala uputnicu bez pregleda pacijentice te je time prekršila zakon. Ministar je dodao kako je Centar za socijalnu skrb taj dan dobio dojavu o obiteljskom nasilju u stanu Pukanićevih. Privođenje Mirjane Pukanić u Vrapče, umjesto u bolnicu u Vinogradskoj, nastavlja ministar, bila je odluka liječnika Hitne pomoći. Milinović je kazao i da je predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivo Banac vršio pritisak na njega da se Mirjanu Pukanić smjesti u sigurnu kuću. O eventualnim pritiscima od strane Ive Pukanića, ministar nije ništa govorio.

MIRJANA PUKANIĆ: MOJ ŽIVOT TEK SADA POČINJE
U kratkoj telefonskoj izjavi za HRT Mirjana Pukanić je kazala da njen život počinje tek sada, u 46. godini života.
- Nadam se da će pravna država profunkcionirati i da se nijednoj ženi neće dogoditi ono što se meni dogodilo - kazala je i dodala kako zna da će to biti trnovit put. Ona je trenutno smještena u sigurnoj kući na nepoznatoj adresi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • gardi 19.04.2008.

    što me brišete ,,napisao sam da je liječnica kuja,,pa zar nije,pas joj mater

  • zekica 19.04.2008.

    pun mi ih je kufer više. navlače se po novinama ko neke jeftine ku*ve... zanima me samo šta je sa njihovom kćerkom. kako se ONA osjeća?

  • user_723 19.04.2008.

    liječnička komora je nadležna za liječnicu... baš me zanima što će presuditi

Komentiraj...
Vidi sve komentare