To je to što me zanima!

Liječnici nisu krivi što je Dina ostala bez bubrega

Djevojčica Dina V. stara 16 mjeseci je imala vrlo rijetku i tešku anomaliju koja u dijagnostici nije bila vidljiva, zaključak je inspekcije Ministarstva
Vidi originalni članak

Djevojčica Dina.V. stara 16 mjeseci koja je u srpnju nakon operacije u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ostala bez oba bubrega imala je vrlo tešku i rijetku prirođenu anomaliju oba bubrega, a liječnička ekipa koja ju je operirala nije učinila nikakav stručni propust, zaključak je inspekcijske komisije Ministarstva zdravstva. Anomalija nije prikazana u dijagnostici prije operacije pa je uslijed toga bilo neizbježno za vrijeme zahvata odstraniti i dio onog bubrega koji je i dalje mogao funkcionirati. Anomalija koju je imala malena Dina.V. među rijetkim je anomalijama prikazanim u svjetskoj medicinskoj literaturi, kažu u Ministarstvu zdravstva. Djevojčica se oporavlja na KBC-u Rebro i na dijalizi je, a čim njezino zdravstveno stanje to bude dopuštalo ići će na transplantaciju bubrega u Insbruck ili Lion. Taj zahvat će u potpunosti financirati HZZO.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_33498 10.08.2009.

    Čim oni plaćaju transplataciju vani znači da je bila pogreška liječnika. Bolje njima da plate liječenje nego odštetu.

  • Zeljk0 10.08.2009.

    Zdravstvo nije krivo, liječnici nisu krivi...to je uvijek tako u Hrvatskoj Septičkoj Jami

  • marple 10.08.2009.

    Bilo je puno liječničkih pogrešaka, ali ne sjećam se da je koji liječnik priznao svoju grešku.Liječnici jedan drugome čuvaju leđa. Žalosno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare