To je to što me zanima!

Liječnici operirali za okladu, žena iskrvarila

Bivši liječnik optužuje kolege: pohlepni su, bezobzirni, besramni, neodgovorni, ravnodušni, nemaju pojma i ponižavaju pacijente
Vidi originalni članak

Godinama je radio kao liječnik, danas optužuje kolege: njemački liječnici su pohlepni, nesposobni i beskrupulozni. Dr. Werner Bartens (40) u knjizi "Das Aerztehasserbuch" (Knjiga liječnikomrsca) opisuje što je sve doživio u radu s ginekolozima, ortopedima, kirurzima, liječnicima opće prakse, više manje svima. - Prema pacijentima se odnose kao prema slučajevima, pljačkaju ih i krivo liječe - piše Bartens. - Svaka trudnica zna o čemu je riječ: na ultrazvuku liječnica onako usput promrmlja: 'Glava je malo mala...!' Iako to ne mora ništa značiti, svaka buduća majka na te riječi doživi napad panike. Umjesto da samo šuti, liječnica to jednostavno mora reći - Privatne pacijente, tvrdi Bartens, nazivaju svinjama, iako ih ti isti pacijenti plaćaju više nego što moraju. - Jedna je majka bespotrebno platila mnogobrojne pretrage krvi, a sve što je dijete trebalo bilo je obično cijepljenje! Ništa bolji, piše Bartens, nisu ni kirurzi. Zabave radi, jedan su carski rez mjerili štopericom ne bi li skinuli rekord klinke. Jedna je Pakistanka došla u kliniku roditi. Asistent i glavni liječnik već su bili poznati po tome da operiraju ispod 21 minute. Operacija je protekla besprijekorno. Nakon 19:28 minuta zašiven je posljednji konac. Ujutro je Pakistanka pronađena mrtva - iskrvarila je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pečat 14.06.2019.

    Etovidite da nije vani sve sjajno.Samo se nadam da nase zdravstvo se nece vise privatizirati i financijski guliti pacijente.

Komentiraj...
Vidi sve komentare