To je to što me zanima!

Liječnici posumnjali da ima rak, ispalo je da su joj na operaciji u Čakovcu ostavili vatu u nosnici

Marija je tužila bolnicu u Čakovcu i tražila je  122.500 kuna odštete. Sud je ovih dana nepravomoćno presudio da je u pravu i odredio joj odštetu od tek 18.000 kuna. Ranije joj je već pravomoćno dosuđeno 16.500 kn
Vidi originalni članak

Pacijenticu imenom Marija su operirali u bolnici u Županijskoj bolnici u Čakovcu u svibnju 2013. Operirali su ju na odjelu otorinolaringologije gdje je podvrgnuta operaciji nosne pregrade i drenažnoj sinusnoj operaciji endoskopskim putem. Nakon operacije na kontrolama se žalila da u "nosu ima krumpir" te da joj se iz nosa cijedi gnoj. 

Otišla je i u privatnu polikliniku u Zagrebu gdje su otkrili da ima opasnu bolničku bakteriju zlatni stafilokok koja joj nije utvrđena prilikom brisa koji joj je uzet u bolnici u Čakovcu. Kako se i nakon terapije antibioticima situacija nije poboljšala, otišla je na snimanje nosa u drugu privatnu polikliniku.

NAKON OPERACIJE U ZAGREBU Ostavili su mu gazu u prsnom košu: Platit će mu 33.000 kuna

Tamo su joj pak rekli da ima u nosnici tvorbu dimenzija 32x25x16 mm, a doktor je posumnjao na tumor. Odmah je upućena na operaciju u KB Dubravu. No, prilikom operacije utvrdili su kako je riječ o stranom tijelu, odnosno vati zaostaloj nakon prvotne operacije, piše Danica.hr. 

Marija je tužila bolnicu u Čakovcu i tražila je  122.500 kuna odštete. Sud je ovih dana nepravomoćno presudio da je u pravu i odredio joj odštetu od tek 18.000 kuna. Ranije joj je već pravomoćno dosuđeno 16.500 kuna.

No ona sama je platila 7500 kn vještačenje i morala je podmiriti troškove postupka koje je imala druga strana, bolničko osiguranje, u iznosu od 13.000 kuna. Tome treba dodati i Marijine sudske troškove. Marija se na nepravomoćnu presudu može žaliti. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Ekscem 27.10.2021.

    Dovoljno za advokata

  • donatien 26.10.2021.

    Bog te i državi u kojoj ne postoji odgovornost za liječničke pogreške...dobila žena kikiriki od odštete.

  • zozef63 26.10.2021.

    Meni su ostavili vatu u nosu preventivno .Drugi dan ja osjetim škakljanje u grlu.Tjeralo me na povraćanje.Nekako gurnem dva prsta u usta i napipam nešto.Izvuče zatim oko metar vate iz nosa kroz usta.Sestra je alarmirala doktora koji je hitno dotrčao iz prizemlja na drugi kat.Uz njega i medicinski brat moj poznanik.U cijeloj toj zbrci bolničar mi reče.Nije fora što si to izvukao kroz usta,trebao si kroz uši.Svi smo se nasmijali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare