To je to što me zanima!

Liječnici pred zgradom WHO-a tražili očuvanje okoliša

Zabrinuti zbog posljedica koje na javno zdravlje ima uništavanje okoliša, medicinski radnici u subotu su se okupili ispred zgrade Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Ženevi
Vidi originalni članak

Odjeveni u bijele liječničke kute, aktivisti pokreta Doctors for Extinction Rebellion krenuli su pješice od ženevskoga Trga nacija prema sjedištu WHO-a, gdje su ih dočekali generalni direktor Tedros Adhanom Ghebreysus i Maria Neira, direktorica za zaštitu okoliša, klimatske promjene i zdravlje.

"Pandemija će završiti, ali ne postoji cjepivo protiv klimatskih promjena", rekao je Tedros dočekavši i pozdravivši aktiviste ispred zgrade WHO-a. "Sada moramo djelovati solidarno da bismo spriječili negativne pojave i da bismo se pripremili prije nego što bude prekasno."

Profesorica Valerie D'Acremont, specijalistica za zarazne bolesti i suosnivačica pokreta pozvala je WHO "da postane pokretačka snaga i jamac provedbe javnih politika koje će poštovati svačije zdravlje i čuvati živote".

Aktivisti su Tedrosu predali pismo i veliki pješčani sat, kao simbol pobune protiv izumiranja vrsta. Svrha pokreta je potaknuti pokret širih razmjera da bi se izbjegao najgori scenarij uništenja okoliša na koji neprestano podsjećaju znanstvenici koji se bave proučavanjem klimatskih promjena.

Tedros je kasnije putem Twittera proslijedio poruku WHO-a u kojoj stoji da su obje organizacije "solidarne i da potiču globalnu akciju", a krajnji im je cilj posvuda zaustaviti klimatsku krizu i zaštititi zdravlje. Napisao je da su "ta dva pojma neraskidivo povezana i međusobno isprepletena."

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kotrljajući Predsjednik 29.05.2021.

    Klaunovi 🤡

  • Backup 29.05.2021.

    Ovaj sa slike je još na slobodi?

  • 29.05.2021.

    Medicinsji radnici i zaštita okoliša ne idu skupa.Zato jer svi znamo kako i od čega se prave lijekovi i sve popratno ćime se služe i na poslijetku veliki su gurmani.Vole dobro pojest i popit, a među njima ima jako malo vegeterijanaca.Pogotovo kod nas😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare