To je to što me zanima!

Liječnika Mislava Gjurića oslobodili za primanje mita

Uskok je liječnika s KBC Šalate Mislava Gjurića teretio da je od pacijenata tražio i primao novac za ugradnju ušnih proteza i korekcije nosa
Vidi originalni članak

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu nepravomoćno je oslobodila dr. Mislava Gjurića optužbi da je primao mito. Konkretno teretili su ga da je u svibnju 2004. godine od pacijenta kojem je trebalo operacijom obaviti korekciju nosa, tražio 500 eura kako bi ga operirao. Nakon što je primio navedeni iznos na račun svoje Udruge, operativni zahvat je i obavio.
I Antun Budimir potvrdio je kako je za ugradnju ušne proteze svojoj tada maloljetnoj kćeri u listopadu 2005. na Gjurićevo traženje na račun njegove "Udruge za promicanje kvalitete otorinolaringologije" uplatio 4.000 kuna.
Isti slučaj dogodio se i početkom 2006. godine. Majci maloljetne pacijentice, kojoj je operativnim zahvatom trebalo ugraditi ušnu protezu, Gjurić je rekao da ako želi ugradnju kvalitetnije proteze od one za koju troškove snosi HZZO, treba na račun njegove Udruge uplatiti 4.900 kuna. Majka je na to pristala te uplatila zatraženi iznos.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • buzdovan 18.03.2008.

    Mene bi recimo, zanimalo i pojašnjenje koje je dala spomenuta sutkinja! Bilo bi korektno napisati i tu informaciju. A bilo bi nam lakše prihvatiti činjenicu da je jednak mulj i u zdravstvu i u pravosuđu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare