To je to što me zanima!

Lijek za dijabetes povisuje šećer ako se dugo koristi

Švedski znanstvenici s Karolinska instituta otkrili su da predugo korištenje liraglutid (Victoza), analog GLP-1 može povisiti razinu šećera u krvi kod dijabetičara tipa 2
Vidi originalni članak

Švedski znanstvenici s Karolinska instituta otkrili su da predugo korištenje liraglutid (Victoza), analog GLP-1 može povisiti razinu šećera u krvi kod dijabetičara tipa 2, piše Jutarnji list. Ovo otkriće može imati važne implikacije na bolesnike kojima je liraglutid propisan nakon što nisu reagirali na druge dijabetičke lijekove. Ipak, otkriće znanstvenika ne znači kako lijek nije neučinkovit nego da ima ograničen vijek trajanja. U Hrvatskoj ima oko 400.000 dijabetičara, a na Victozi je njih oko 2500. 

>>> Više pročitajte OVDJE

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • lux. 13.02.2016.

    Dijabetes zahtijeva veliku samodisciplinu i što više znanja o samoj bolesti , pa su i posljedice manje. Ljudi obično izgube dosta vremena dok pronađu ono što ima olakšava simptome. Poznajem osobu koja je , izbacujući gluten iz prehrane, potpuno stabilizirala svoje stanje, jer isti izaziva snažne imunološke reakcije , posebice gušterače. Zanimljivo štivo, ako nekoga zanima.

  • borg78 13.02.2016.

    Mome djedu je nakon par kuri mmsa pao šećer...

  • Cort Cort 12.02.2016.

    Baš sam taj lijek kao dijabetičar 2 bacio prije par godina i ne pijem ništa. Hranu i ostalo u normalu. Želudac ne opteretiti hranom više nego što je potrebno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare