To je to što me zanima!

"Lijepo je biti na toj listi, ali meni je najvažniji glas naroda"

Na listi najmoćnijih žena svijeta koju objavljuje časopis Forbes, Kolinda Grabar Kitarović je na 39. mjestu. Predsjednica je na listi iza sebe ostavila pjevačicu Beyonce i spisateljicu J. K. Rowling
Vidi originalni članak

Najmoćnija žena svijeta je, očekivano, kao i prošle godine, njemačka kancelarka Angela Merkel, a druga je britanska premijerka Theresa May. 

- Najmlađa predsjednica Hrvatske, kao i prva žena izabrana za taj položaj, Kolinda Grabar Kitarović, nastavlja ove godine jačati svoju poziciju na međunarodnoj sceni radeći s predsjednikom Donaldom Trumpom i SAD-om kako bi se izgradilo američko postrojenje za uvoz ukapljenog plina na otoku Krku u Sredozemlju, kojim bi se godišnje isporučivalo do dvije milijarde kubičnih metara plina za zapadnu Europu - obrazlaže Forbes dodajući da bi to trebalo pomoći energetskoj neovisnosti Europe od Rusije. 

Lista najmoćnijih žena temelji se na novcu, medijskoj prisutnosti i utjecaju. 

- Moj stav o anketama i istraživanjima je poznat: uvijek ističem kako je najvažniji glas naroda. Lagala bih kad bih tvrdila da mi nije zadovoljstvo vidjeti uvažavanje stručnjaka koji se bave međunarodnom scenom. No moram podsjetiti da stojim čvrsto s obje noge na zemlji. Više puta sam naglašavala kako sebe ne gledam isključivo kao ženu političara nego kao političara koji predstavlja i zastupa interese svoje zemlje - rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za N1.

Idi na 24sata

Komentari 318

  • ivo-špalj 03.11.2017.

    nek uživa još malo jer poslije izbora NEĆE....fuj

  • kormilar 03.11.2017.

    Predsjednica KGK bi trebala napraviti još kartonskih figura sebe u prirodnoj veličini pa ih razmjestiti po Hrvatskoj na strateška mjesta. Siguran sam da bi joj na taj način još više porasla popularnost! Ha, ha, ha.....

  • igyy 03.11.2017.

    da postoji lista žena bez vizije tu bi ziher bila broj 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare