To je to što me zanima!

Lijeva koalicija: IDS još važe hoće li biti dio kukurikavaca

ODLUKA ZA DVA TJEDNA: U SDP-u se nadaju nastavku suradnje i da će do sredine srpnja imati novi sporazum. Nastavak suradnje potvrdili su im HNS i HSU
Vidi originalni članak

Tko će sve biti dio lijeve koalicije, znat će se do sjednice Glavnog odbora SDP-a, koji bi trebao biti do 11. srpnja. Na Iblerovu trgu nadaju se kako će novi koalicijski sporazum s partnerima potpisati do sredine srpnja.

Nastavak suradnje potvrdili su im HNS i HSU, a u IDS-u o tome još razmišljaju. Odlučit će, kažu, stranačka tijela nakon što dobiju odgovore potencijalnih koalicijskih partnera o nerealiziranim projekta i dijelovima Plana 21, jasan plan gospodarskog razvoja Hrvatske i Istre. Preduvjet za dogovore je i stav o pitanju decentralizacije. U vrhu SDP-a nadaju se da će IDS ostati u savezu jer bi, kažu, razumno bilo da ljevica na izbore izađe ujedinjena nasuprot desnom bloku koji predvodi HDZ.

- Vrata SDP-a su im uvijek otvorena - ponavljaju u SDP-u te napominju da je to vodstvu IDS-a više puta potvrđeno na najvišoj razini.

U nastavak suradnje dosadašnjih partnera vjeruje i Silvano Hrelja (HSU). Mišljenja je da IDS taktizira te da nisu ni razrađivali drugu opciju izlaska na izbore. Laburisti će o koaliciji sa SDP-om odlučiti 18. srpnja. Sudeći prema raspoloženju koje vlada među članstvom, Zoran Milanović nema razloga za brigu.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • bajica1009 28.06.2015.

    Više stranaka više mišljenja to znaći i teže vođenje, ove rformiste nije prosvjetlila predhodna podjela HSP-eovi, HSS. po jednog 8 srba i vladaj kako hočeš manjinci samo dižu ruku i opet su uspjeli popušiti sami sebi, sad reformirani sa 10 stranaka misle opet po starom samo im fali IDS da budu sigurni, to se zove strah od gubitka.

  • Corleone Michael 28.06.2015.

    Partija će polomiti zube i sa IDS-om ili bez njih...

  • DamirKajin 27.06.2015.

    Zašto i bi kada ih kontroliraju poput fašista ili komunista između 2. sv. rata ili neposredno nakon rata. Jakovčić je pred 7 dana u Brisel na „noge“ sebi doveo 10-15 novinara iz Istre i Rijeke. Svojih novinara. Našim para, plaćen im je put, smještaj, pokloni...Zar da bi objektivno pisali ili manipulirali. Odluke su donesene u svibnju 2014. kada je Jakovčić sa 16 tis. istarskih glasova (21 tis. ili 5 tis. manje od Pupovca) ušao u EU Parlament. IDS, može sa 5 tis. umreženih zaposlenika, nekoliko stotina pridruženih tvrtki dobiti 2 zastupnika i točka. Tko će glasati za virtualne zastupnike IDS-a osim onih koji su na javnoj sisi. IDS: zanimaju programi... Zanimaju ih samo „kazneni progon“- DORH, USKOK, policija i PNUSKOK ionako kontrolira Vlada. Toliko o autonomnosti pravosuđa. Da ih zanimaju programi ne bi Istru pokrali. Ne bi namještali poslove oko Purisa ili Mirne, ne bi reketarili (starta se sa 200 tis. Eura pa na više) Ne bi se kupovale državne nekretnine 1-2,3 kn (15 – 30 centi) kvadrat. Zanimaju ih samo „kazneni postupci“. Zato odugovlače sa odlukom koja je još pred 2 godine zacementirana. Odgovore im sastavlja Manjgura. A što su njihovi projekti? Izvlačenje novaca za PR, kontrola medija, pretvaranje javnog u privatno i jamstva da će se pravosuđe ponašati kao i do sada. Proračuni lokalnih samouprava u Istri iznose 1,6 milijardi kuna. Toliko uprihoduju i istarska javna poduzeća, dok država bez jamstava spušta 750 milijuna kuna kojima direktno raspolaže lokalna samouprava (za gradnju OB Pula prva rata na naplatu dolazi tek 2018.) Pa najveću centraliazciju u Hrvatskoj sprovodi županija Istarska ne prateći nijedan sadržaj u onim istarskim općinama na čijem čelu nije IDS, te ljudi IDS-a u Ministarstvu turizma i HC.

Komentiraj...
Vidi sve komentare