To je to što me zanima!

Linić ipak odustaje od ukidanja poticaja na stambenu štednju?

Jedan od članova Vlade rekao je kako bi odluka o ukidanju bila pogrešna i štetna, a ministru zamjera izlazak s idejom u javnost prije konzultacija unutar stranke
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić morat će odustati od ukidanja poreznih poticaja na stambenu štednju jer se tome protivi HNS, ali i dio SDP-ovih ministara, piše Jutarnji list. 

Jedan od članova Vlade rekao je kako bi odluka o ukidanju bila pogrešna i štetna, a ministru zamjera izlazak s idejom u javnost prije konzultacija unutar stranke jer se većina stranačkih dužnosnika ideji protivi. 

Jedan od SDP-ovih ministara tvrdi da bi se ukidanjem poticaja na stambenu štednju uštedjelo najviše 110 milijuna kuna, a ne 200 milijuna koje navodi Linić. Dodao je da bi se ušteda u proračunu osjetila tek 2016. godine jer se poticaji isplaćuju naknadno, a da bi se u isto vrijeme urušio sustav u kojem se svake godine okrene milijardu kuna.

Podsjetimo, Linić  je već najavio i da su odustali od ukidanja poreznih olakšica na prvu nekretninu jer u koaliciji oko toga nema suglasnosti. 

Linić: Nećemo ukinuti poreznu olakšicu na prvu nekretninu 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • SecretBelieve 15.10.2013.

    neka to ce druga neka stranka napravit kad dodje na vlast nemogu oni sve

  • dahhmal 15.10.2013.

    To Liniću obrušio si se ko kobac na srednji hrvatski sloj u stvari to sto je ostalo od njega velike ne smijes dirati pa na malima vježbaš . To kaj ti i Zokica pripremate Hrvate da postanu sirotinja i najamni radnici da zapadni kolonisti dodu na gotovo

  • aonio 15.10.2013.

    Ispeci pa reci

Komentiraj...
Vidi sve komentare