To je to što me zanima!

Linić o kaosu na granicama: Krivi smo i mi, ali i prijevoznici

Procedura je vrlo složena, trenutno je uhodavamo. Ali nismo krivi samo mi, krivi su i špediteri koji nisu proučili proceduru. Sad je vrijeme uhodavanja, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u Dnevniku 3 HTV-a je komentirao gužve na granicama s BiH i Srbijom, zbog kojih su neki kamioni čekali i više od 30 sati na prijelaz. Sve to je posljedica strožih kontrola koje su uvedene ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

- Procedura je vrlo složena, trenutno je uhodavamo. Ali nismo krivi samo mi, krivi su i špediteri koji nisu proučili proceduru. Sad je vrijeme uhodavanja - kazao je Linić za HTV. 

Ranije je, pak, za RTL Danas, rekao kako je očito da 'nam treba vrijeme prilagodbe i s jedne i s druge strane, a to će značiti kolone, ali se zbog toga ne trebamo opterećivati'. 

- To će se uhodati za par dana pa će i uvoznici i izvoznici, a i carina, znati svoj posao. Vrlo kratko vrijeme prilagodbe, ali to je samo na našim istočnim granicama - rekao je Linić.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • tuti fruti 11 04.07.2013.

    Pa kamionđije su imale takav problem na granici sa slovenijom isto su takve kolone bile ,a naša nesposobna vlada nije ništa naučila jer su pernice,slobodno mogu ostaviti vlast,iz gluposti idu u glupost,misli grćić da če hrvati njega i njegovu 2018 godinu ćekati, pakirajte stvari svoje na jesen.

  • DIgad 03.07.2013.

    Od 1990.g. kad god se mijenjao neki zakon došlo je do sr....nja i nikad se ništa nije znalo kako i šta treba raditi. Uvijek sa zakašnjenjem se objašnjavalo i to je trajalo i trajalo, tako da i ovo nije ništa novo, i kod nas će uvijek biti tako, nema promjena bili mi i 100 godina u Europi.

  • Capafiori 03.07.2013.

    Uhodavanje traje godinu i pol, a gospodin Linić traži krivce, umjesto da nudi rješenje. Ne treba sumnjati u to da on rješenje NEMA zato jer je ušao u nešto o čemu zapravo nema pojma. Kaos je i u policijskim postajama u kojima "nema novca" za popravak aparata, a on sniva o e-dokumentaciji, koja po ovome kako se radi, neće proraditi nikada. Ne treba se uopče čuditi jer ova "umjetnost" ionako neće dugo potrajati. Trula Vlada u opljačkanoj državi, u Europi čije zakone nije spremna poštovati ni prihvatiti, nema samo kaos na granicama, nego i u vlastitim glavama. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare