To je to što me zanima!

Linić: Sljedeća godina bit će još teža, ali ne treba nam MMF

Ministar Slavko Linić je istaknuo da Vlada RH vodi svoju politiku štednje i jačanja porezne discipline. Rekao je da je Vlada ostala sama, bez potpore poslodavaca
Vidi originalni članak

Sljedeća godina će biti još teža od ove, no i da Hrvatska ne treba pomoć MMF-a, jer hrvatski kreditni rejting na jesen neće pasti na razinu bezvrijednoga, izjavio je ministar financija Slavko Linić za Hrvatski radio.

Istaknuo je da Vlada vodi svoju politiku štednje i jačanja porezne discipline te da pregovara u vrlo ružnim uvjetima sa sindikatima i vrlo grubo se obračunava s udrugom poslodavaca.

- Prema tome Vlada je ta koja je ostala sama - bez potpore poslodavaca, ali i s potporom najvećeg dijela sindikata - rekao je Linić. Dodao je da će ako izgubio rejting biti vrlo teško bez MMF-a servisirati dugove. Hrvatski kreditni rejting trenutno je jedan stupanj iznad špekulativnog statusa, uz negativnu prognozu.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • ludom 22.08.2012.

    A za koga to će biti teža ? Za Vas i vaše pajdaše sigurno ne. Da je prosječnom hrvatskom građaninu samo pola vaših primanja živjeli bi kao lordovi. Narodu režete i otimate sve više, a sebe niste ni takli. Dajte barem šutite i ne trkeljajte o štednji, jer narod i ovako već godinama steže remen imajući sve vas na grbači, a vi samo mijenjate stolice.

  • okvardz 10.08.2012.

    dolazi nam sigurno mmf, pada nam rejting , možda ne sada na jesen, biti će svima puno teže osim njima na vrhu i njihovima. kad krenu od sebe rješavati krizu onda ćemo im vjerovati. koja budala u rh vjeruje vlstima. dobro tako će i proći. kradi, laži, obmanjuj i ne plaćaj ništa državi i lovi u mutnome. zapravo radi isto ono što rade vladajući, crkva i druge institucije u rh. moral ne stanuje ovdje. zna slavko( i mirko) da će nam biti još gore. pa zbog toga su na vlasti.

  • sestro 10.08.2012.

    liniću ne treba mmf--on ima dovoljno milijuna na banci..a sve pošteno zarađeni:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare