To je to što me zanima!

Linić: U ovom trenutku ni ne razmatramo pozivanje MMF-a

U ovom trenutku nemamo posebnih teškoća u servisiranju dugova, o aranžmanu s MMF-om još ne razmišljamo, niti je uopće pokrenuta ta tema, ustvrdio je Linić
Vidi originalni članak

Vlada je u 2012. uspjela kontrolirati javne financije. Ostvarili smo višak prihoda neovisno o gospodarskom padu, imali smo nominalne uštede u proračunu u odnosu na 2011., deficit smo smanjili na tri, a bio je veći od pet posto, rekao je Slavko Linić prenoseći što je rekao zamjenici generalne direktorice Međunarodnog monetarnog fonda Nemat Shafik na sastanku u ponedjeljak. 

Linić je dodao kako su razgovarali i o očekivanjima za gospodarski rast i ulaganja u ovoj godini. 

- Započeli smo razgovore da, s obzirom na vrlo rigidno fiskalno pravilo koje je u recesiji skoro nemoguće realizirati, zajedno s njihovim fiskalnim uredom pokušamo modificirati i da uvažimo petogodišnju recesiju - rekao je ministar. 

Ministar financija opovrgnuo je da se razgovaralo o potencijalnom aranžmanu s MMF-om, javlja Dnevnik.hr

- Tema bilo kakvog aranžmana s MMF-om nije bila na dnevnom redu i to je ono što ostaje u rukama Vlade da ocijeni, ako ima eventualnih poteškoća u upravljanju javnim dugom, o mogućem aranžmanu. Kako u ovom trenutku nemamo posebnih teškoća u servisiranju dugova, o tome još ne razmišljamo, niti je uopće pokrenuta ta tema, ni s jedne ni s druge strane - rekao je ministar Linić

Idi na 24sata

Komentari 69

  • rodorodo 24.01.2013.

    Liniću? Bitka još nije izgubljena. Pa porez nam je 25% a do 100% imamo još dosta lufta. Stavi sve na jednu kartu i opleti, stavi sve na 100%.Ha..Ha,..Sirotinja ste stavili u robstvo, ovrhama, zapljenama itd..Mislim da turci nisu imali toliki harač.

  • wintersports 22.01.2013.

    kad ce porez, porezni dug bit naplacen od HRT? ili od tvod suputnika za dubai?? i uz sve to, izmislili ste sistem brisanja sa liste duznika ako se podnese prigovor sudu, onda se ime i brise,, no to koriste samo oni koji su dobili "naputak"..

  • Der Kommissarrr 22.01.2013.

    MMF je već godinama prisutan upravo kroz ove žalosne prodane pijune.

Komentiraj...
Vidi sve komentare