To je to što me zanima!

Linić ukida poticaje na štednju jer se novac ne koristi za stan

Štediše koriste sustav stambene štednje kako bi dobili poticajna sredstva koja kasnije ne koriste za riješavanje stambenog pitanja. Linić će i tome stati na kraj
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija otvorilo je na svojim internetskim stranicama javnu raspravu o nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje. Primjena postojećeg dovela je do određenih nedostataka stambene štednje.

Sada žele otkloniti poremećaje u gospodarstvu i spriječiti korištenje poticajnih sredstva iz državnog proračuna za poticanje sustava stambene štednje koji nije ispunio svoju temeljnu svrhu, odnosno značajniju kreditnu aktivnost pri rješavanju stambenog pitanja građana Republike Hrvatske.

Ministarstvo ukida poticanje stambene štednje za sve uplate nastale nakon 01. siječnja 2014. godine. Predlažu ukidanje državnih poticaja stambene štednje, koji se isplaćuju u visini 10 posto od uplaćenih uloga.

Objašnjavaju kako štediše po isteku roka od pet godina često podižu novac te ga koriste u druge svrhe, a ne za rješavanje stambenog pitanja.

Vjeruju kako će ovako uštedjeti oko 200 milijuna kuna koji se godišnje isplaćuju iz državnog proračuna. 

Nemamo gospodarskog rasta jer privreda nije počela raditi

Idi na 24sata

Komentari 62

  • dahhmal 07.10.2013.

    To Linicu lijepo ti Hrvatima ukini sve poticaje i povlastice i digni poreze stisni kumice i starceke kaj sobice iznajmljuju da imaju dva puta mjescno malo mesa na tanjuru

  • liliana 04.10.2013.

    Bravo Slavko,prvi puta se slažem sa tobom.Ljudi moraju shvatiti da im država ne može dijeliti cash.

  • liliana 04.10.2013.

    Prvi pametan potez,ukini sve beneficije,poticaje,a ljudima na burzi daj kredit uz 1% kta do 10000EUR-a da krene u nekakav posao uz podršku države.Tako ćeš riješiti problem nezaposlenih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare