To je to što me zanima!

Lj. Jurčić: Novi Zakon o Ini bi financijski naštetio Hrvatskoj

MOL je postao partner pod jednim uvjetima koje je odredila naša Vlada, a sada bi ih mijenjala jer je uvidjela da možda nije najbolje prvotno postavila uvjete, kaže Jurčić
Vidi originalni članak

Ekonomist i bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić komentirao je za 24sata TV Vladinu odgodu donošenja Zakona o privatizaciji Ine kojim se želi ograničiti pravo vlasništva na najviše 49 posto dionica.

- To bi Hrvatskoj nanijelo samo financijsku i reputacijsku štetu. To je loša poruka koja govori o nevjerodostojnosti Vlade. MOL je postao partner pod jednim uvjetima koje je odredila naša Vlada, a sada bi ih mijenjala jer je uvidjela da možda nije najbolje prvotno postavila uvjete. Zbog toga bi MOL mogao potraživati naknadu štete i propuštene dobiti, a to bi značilo ispatu milijardi kuna - rekao je Jurčić. Na pitanje je li Hanfa pokrenula istragu oko Ininih dionica na nalog Vlade, Jurčić ističe da to ne bi smijeli raditi po definiciji. No dodaje: 

- Mogao se steći i prije takav dojam kada je MOL za Inine dionice ponudio 2200 kuna i to u vrijeme kad su mirovinski fondovi nudili dionice ispod 2000 kuna, da bi naglo ponudili 2830 kuna po dionici samo da spriječe MOL da dođe do dodatnih 8 posto, zaključio je Jurčić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 03.04.2011.

    Osnovna karakteristika 'kukavice' je da on zna da će izgubit bitku i prije nego što bitka započne. Zato on izbjegava svaku bitku bez obzira na cjenu. Ili drugim rječima, kad si se već jednom 'sageo' da te zajašu, to nesmiješ ispravljat. Bravoooo!

  • dgasp 03.04.2011.

    Jedino kvaliteni ljudi kao što je Jurčić mogu ovu drđavu povesti ispravnim putem.

  • lepicane 03.04.2011.

    hdz već 15 i više godina sustavno uništava Hrvatsku i njene građane.ovo je nažalost samo još jedna šteta u nizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare