To je to što me zanima!

Ljeto se vraća na Jadran, a na kopnu ćemo čekati još koji dan

Tijekom subote još je moguća kiša mjestimice u Podunavlju i Posavini, a od nedjelje će biti sve toplije, ali ne toliko izraženo u kopnenim krajevima. Na Jadranu će već sutra biti vruće
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko dana osvježenja koje je bilo izraženije u unutrašnjosti, sljedećih dana vraća se toplije vrijeme, a na Jadranu će mjestimično biti i vruće, napisao je Zoran Vakula u prognozi HTV-a i posebno upozorio na udare bure koji podno Velebita mogu biti olujni.

Tijekom subote mjestimice u Podunavlju i Posavini može biti još malo kiše, a sunčanije će biti u središnjoj Hrvatskoj s najvišom dnevnom temperaturom oko 25 Celzija. U gorju će biti do 23, a na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, dok su podno Velebita mogući olujni udari u prvom dijelu dana. Najviša temperatura bit će do 29 Celzija. Na srednjem Jadranu ponegdje će biti i 30, a u unutrašnjosti Dalmacije moguć je i lokalni pljusak. Tu je moguća i jaka bura, koja će na jugu zemlje biti slabija, s najvišom temperaturom od 30 Celzija.

No u nedjelju i početkom tjedna nu kopnenim krajevima bit će sve više sunčanog vremena, ali ne i sasvim suhog. Tijekom nedjelje još su mogući pokoji pljuskovi, a temperatura će blago rasti. 

Na Jadranu će vruće biti već u nedjelju, a početkom tjedna još i toplije s uglavnom sunčanim vremenom. Bura će oslabiti, a još je u nedjelju moguć poneki pljusak i grmljavina. 


 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • volim slatko 16.06.2018.

    Ma užas..kad se navuku oblaci, treba ti dugi rukav..čim oblak ode, toliko pregrije da bi najradije bila u kupaćem..nikako neka ravnoteža u komadu par dana za redom da se dogodi..

  • mily 16.06.2018.

    volim ljeto:))

  • maxim m 16.06.2018.

    ako je vakula reko,ondak će tako bit...garant...

Komentiraj...
Vidi sve komentare