To je to što me zanima!

Ljubav pobjeđuje: Želimo usvojiti i siroče s Haitija

Josip i Marija Puškarić iz Ogulina imaju dvije kćeri, a udomili su još četvero djece. Voljeli bi udomiti i dijete s Haitija, a kažu kako bi im to bio blagoslov
Vidi originalni članak

Nismo mogli mirno slušati o teškim sudbinama djece koju su njihovi roditelji napustili. Srce mi je govorilo da moramo nešto učiniti i pomoći onima koji nikad u životu nisu primili pravu ljubav, rekla je Marija Puškarić (33) iz Ogulina koja je sa suprugom Josipom udomila čak četvero djece.
Iako imaju dvije kćeri, supružnici Puškarić pokazali su da još ima ljudi dobra srca, onih kojima je pomoć drugome najveća životna hrana. Najmlađi je u obitelji Puškarić jednogodišnji Leon Kordiš, kojega su udomili kad je imao samo devet dana. Mami Mariji, kako je zove mali Leon, nije bilo teško buditi se noću i hraniti ga svaka tri sata. I tata Josip s užitkom je prihvatio svoje obveze - mijenjanje pelena i kupanje.
- Djeca su blago, bogatstvo. Često kažem suprugu da bismo se možda svađali da nema djece. Kao vjernica ponekad se u toj molitvi rasplačem jer su to tako mala i nezaštićena djeca - rekla je Marija, kojoj često oko svega pomogne kći Lucija Puškarić (13). Osim najmlađeg Leona, dio obitelji Puškarić postali su braća i sestre Batljan. Prvo su, kaže Marija, udomili Matea (4) pa Žaklinu (3) i Hrvojku (2), koja je bila neuhranjena. Žaklina i Mateo na početku su bili uplašeni, imali su tikove te su tepali.
- To je bila posljedica života u domu i kod roditelja kojih nikad nije bilo kod kuće. Sretna sam što im možemo pružiti sigurnost i ljubav - rekla je Marija, koja bi voljela udomiti dijete s Haitija. To bi, kaže, bio blagoslov za nju i supruga. Ni jezik ne bi predstavljao problem. Marija Puškarić kaže kako djeca znaju pokazati da su gladna ili da im se spava.

TEŠKO NAM JE U KRIZI, ALI ŽELIMO JOŠ DJECE
Haiti je prije potresa imao oko 380.000 siročadi, a još su deseci tisuća djece ostali bez roditelja u potresu. Josip i Marija posvojili bi dijete s Haitija. Kažu kako bi to za njih bio blagoslov te da bi ga naučili hrvatski jezik. Dodali su da bi se dijete sigurno dobro uklopilo s braćom i sestrama te bez problema živjelo u njihovoj velikoj obitelji. Kažu da im je teško u ovoj krizi, da kupuju hranu na akciji, ali da svejedno žele još djece.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Spuzvabob2 08.03.2010.

    znači bitno je to da bi NJIMA bio blagoslov posvojenje, a to šta bi dite bilo uplašeno i traumatizirano od nesreće pa i puta te na kraju življenja s nepoznatim ljudima nije bitno? ajooj.

  • Keksolino 08.03.2010.

    Zašto niste napisali gdje rade i odakle im novci za uzdržavanje 6-ero djece, i htjeli bi još ?!? Nemojte samo onda kukat po novinama i tražit novce. Šta ti vrijedi da ih imaš 15 ako ih nemaš sa čime hranit, oblačit i školovat. Bolje jedno, pa da ima sve.

  • lilucu 08.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare