To je to što me zanima!

Premijer podnio ostavku zbog korupcijsko-ljubavne afere

Jana Nagyova, 'desna ruka' češkog premijera u ostavci Petra Nečasa i njegova ljubavnica tvrdi kako je naredila praćenje Radke jer se brinula za njezinu sigurnost
Vidi originalni članak

Češki premijer Petr Nečas (48) najavio je ostavku nakon tvrdnji da je njegova šefica osoblja i navodna ljubavnica Jana Nagyova angažirala tajne agente da prate njegovu suprugu Radku. Ostavku je na kraju podnio u ponedjeljak oko 18 sati, a njegov odlazak znači i da je cijeli kabinet podnio ostavku. Nečas će biti privremeni premijer dok se ne izabere nova vlada.

Podsjetimo, od trenutka izbijanja skandala u četvrtak, Nečas je bio pod pritiskom da stavi svoju funkciju na raspolaganje, nakon što je uhićena njegova pomoćnica Jana Nagyova i još pet osoba, među kojima su dva bivša premijera, bivši ministar i dva bivša šefa vojne obavještajne službe, zbog korupcije, primanja mita i zlouporabe moći.

Međutim, najzanimljivije je uhićenje njegove 'desne ruke' Jane Nagyova. 

'Agenti su pratili Radku jer sam brinula o njenoj sigurnosti'

Optužena je zato što je naredila praćenje troje ljudi među kojima je i Nečasove supruge Radke. Ona tvrdi kako je naredila nadzor jer je brinula o Radkinoj sigurnosti, piše Daily Mail.

On tvrdi kako nije ništa znao o tome niti da ga je ljubavnica tjerala da se razvede. 

Nagyovoj prijeti do pet godina zatvora

Nagyova je navodno i podmitila tri zastupnika da podnesu ostavke u zamjenu za unosne poslove u državnim kompanijama. Prijeti joj pet godina zatvora. 

Nečas je najavio kako će podnijeti ostavku na mjesto šefa Građanske demokratske stranke. 

Premijer demantira da je Nagyova uzrok razvoda

Na direktno pitanje je li Nagyova uzrok razvoda, koji je finaliziran prošli tjedan, rekao je kako je to toliko bizarno da nije vrijedno ni odgovora. S Radkom, školskom ljubavi, ima četvero djece.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • DOWNSIDEUP_ 17.06.2013.

    Jupi! Hajmo pričat o svetosti braka! :D

  • twinsi2 17.06.2013.

    Da,baš ju je pratila radi njene sigurnosti:)) pratila ju je da bi znala gdje je i kada što radi tako da bi ona i on bili bez brige u toplom zagrljaju,jer poznato je šta se dešava onima koji se u toku strasti preplaše:)))

  • yocko 17.06.2013.

    Radika je bolja,ova je ko Karla Delponte..

Komentiraj...
Vidi sve komentare