To je to što me zanima!

Ljubo Jurčić: Ne odustajem od politike, okupit ću nezavisne

Najjači ekonomist SDP-a napustio je stranku u kojoj je već dvije godine bio fikus, no ne odustaje od politike. Za 24sataExpress komentirao je i ekonomsko stanje u RH
Vidi originalni članak

Ljubo Jurčić je za 24sataExpress kazao kako se ne vidi kraj pada BDP-a u Hrvatskoj. 

- Taj pad jednim je, i to velikim dijelom, rezultat vlastite politike koja se nije promijenila ni u krizi. Zbog toga i ne možemo očekivati da će doći do zaustavljanja pada. Malo se nabolje pomakao izvoz koji je vezan na stranu potražnju, a pojačao se jenjavanjem krize. No to neće biti dovoljno da kompenzira pad domaće potražnje. Ušli smo u negativnu spiralu u kojoj smanjivanjem zaposlenosti pada ukupni dohodak, time pada potražnja, a smanjivanjem potražnje smanjuje se proizvodnja, što uzrokuje novi porast nezaposlenosti i na kraju manji dohodak - kaže Jurčić. Zaključio je kako ni Jadranka Kosor ni Zoran Milanović ništa nisu napravili.

>>> Ostatak intervjua pročitajte u novom broju 24sataExpressa

Idi na 24sata

Komentari 25

  • branjo 06.06.2011.

    Za Jurcica, Budisu i Djapica je najbolje da se sklone da ih nikad vise ne vidimo ! Konkretno sta je to Milanovic mogao napraviti ako su svi njihovi prijedlozi u saboru odbijani bez iznimke ?

  • Blacky 06.06.2011.

    Gospodine Jurčić, za vas je najbolje rješenje, da se ostavite politike i ne zamarate nas svojim nesuvislim političkim software-om

  • lunar 2 06.06.2011.

    @nevjerni_vjernik: ne kudi mesića! Zar nam za mandata nije često govorio i ukazivao na španjolsku kao primjer ekonomije? Zar nije govorio kako se treba ugledati na njihov model i poteze? Njihov ekonomski procvat kao primjer hrvatskome razvoju? Zar si to zaboravio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare