To je to što me zanima!

Ljudima u noći nestaju stvari, sumnjaju na Ramba iz Galicije: Građani sami krenuli u potragu

Alfredo je diljem Španjolske već poznat po bježanju iz zatvora, a odsluženje kazne trebao je završiti 2025. godine
Vidi originalni članak

Stanovnici grada Pontedeume, u Španjolskoj, udružili su se kako bi pronašli osuđenog ubojicu, poznatog pod nadimkom 'Galicijski Rambo'. Stanovnici su svjesni da je Alfred iz zatvora pobjegao više puta i da ima široko znanje o tehnikama preživljavanja, a vjeruju da se skriva u obližnjem šumovitom području.

ČEKAJU IH PRIJAVE Krvava svadba u Posušju: U sali za vjenčanja izbila tučnjava, dvoje ljudi završilo je u bolnici

Alfredo Sánchez Chacón u bijegu je od ožujka kada se, nakon jednog dana dopusta, nije vratio u zatvor. Vijest da se nije vratio nikoga nije iznenadila jer ovaj  63-godišnji ubojica je iz španjolskog zatvora pobjegao dva puta.

Prvi puta pobjegao je 1999. godine kad se uz pomoć više povezanih plahti spustio niz zid zatvora dok su ostali zatvorenici odvlačili pažnju čuvara. Tada je u bijegu bio više od dvije godine, a pomogla mu je njegova obuka kao bivšeg člana Španjolske legije. Drugi puta kada je pobjegao, 2001. godine, slobodu je osjetio nakratko jer je uhvaćen nakon 25 minuta.

U Pontedeumeu, udaljenom stotinjak kilometara od zatvora, zvona za uzbunu počela su zvoniti prije nekoliko mjeseci.

Krajem ljeta neki stanovnici krenuli su primjećivati da im iz kuhinje nestaju stvari poput kutija keksa, limenki piva i narezaka. Drugi su pak u svojim kuhinjama usred noći zatekli muškarca prenosi The Guardian.

PORED 'ELITE' RATUJU BANDE Doček u Remetincu: Uselili su se bivši HDZ-ovci, bombaši, dileri

Sumnja da bi taj čovjek mogao biti Alfred produbila se prošlog tjedna nakon što je lovac naišao na čovjeka koji je odgovarao opisu bjegunca. Alfred navodno živi u improviziranom kampu u gustoj šumi parka Fragas do Eume.

Očajni stanovnici brzo su se okupili i organizirali posebnu patrolu sposobnu da pročešlja područje u potrazi za tragovima. Jedan od stanovnika grada rekao je i da ovo nije prvi puta da se stanovnici susreću s 'Galicijskim Rambom'.

- Već se skrivao u Fragas do Eumeu prije više od dvadeset godina, u jednom od svojih slavnih bjegova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare