To je to što me zanima!

Lokalizirali požar blizu Omiša: Širenje spriječio veliki maslinik

Vatra se počela širiti prema naseljenom dijelu Starog Sela, gdje je naišla na veliki uređeni maslinik, koji je spriječio daljnje širenje požara. Požar je gasilo sedamdesetak vatrogasaca
Vidi originalni članak

Pola sata nakon ponoći lokaliziran je požar kod Lokve Rogoznice blizu Omiša. Nošena jakom burom vatra je ugrozila kuće Starog sela i Lokve, no obranilo ih je sedamdesetak vatrogasaca sa šireg omiškog, makarskog i splitskog područja. 

Tijekom noći na požarištu su ostali vatrogasci iz Gata, Omiša i Kučića, koji će jutros nastaviti sanaciju terena, potvrdio je za HRT zapovjednik omiškog DVD-a Višeslav Pešić. 

Požar je buknuo u ponedjeljak oko 20 sati u Ruskamenu. Gorjela je borova šuma, nisko raslinje i trava na teško pristupačnom terenu. Vatra potpomognuta jakom i mjestimice orkanskom burom vatrogascima je otežavala je posao i stigla je u jednom trenutku nadomak Starog Sela i Lokve.

Kako javlja Dalmacija danas, vatra se počela širiti prema naseljenom dijelu Starog Sela, gdje je naišla na veliki uređeni maslinik, koji je spriječio daljnje širenje požara.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • poderanegace 24.10.2017.

    e napoleonovsin77 kad bi svi odgovorni tako mislili kao Ti nebi bilo tolikih nepotrebnih intervencija

  • 24.10.2017.

    maslinici puno znače trebalo bi sve borove blizu kuća ispilati jer piromani di god vide borove palit će,, i još ako je bura kao sinoć onda opasnost,požari se gase prije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare