To je to što me zanima!

Lokalni HSLS i HSU nakon 4. 12. će u koaliciju s SDP-om?

Lokalni SDP bi mogao sebi zvati člana HSU-a i HSLS-a, osokoljen pobjedom svoje stranke na parlamentarnim izborima, čime bi HSS-u i HDZ-u pomrsio račune
Vidi originalni članak

Novi politički odnos snaga u državi već bi večeras mogao biti testiran u Križevcima pri izglasavanju proračuna za 2012. godinu.

I u tom je gradu, gdje je personifikacija vlasti gradonačelnik HSS-ovac Branko Hrg, HSS doživio težak poraz na nedjeljnim parlamentarnim izborima, osvojivši 9,56 posto glasova, iza HDZ-a (16,32 posto) i Kukuriku koalicije sa 49,61 posto glasova, pa se šuška da će lokalni SDP, osokoljen pobjedom u državi, pokušati k sebi privući HSLS i HSU, kojima u Gradskom vijeću sjedi po jedan predstavnik. Iako su oni u vladajućoj koaliciji s HSS-om od 2009., to čini se nije prepreka da ih se nagovori da večeras glasuju protiv proračuna za 2012., teškog 69.3 milijuna kuna. Jer, govori se, ionako je HSU već u županiji prešao SDP-u, a HSLS je stranka kojoj treba spas. Liberal Bruno Deković ne misli tako, ali upozorava.

- Koalicija je potpisana lokalno, no treba vidjeti hoćemo li se sa seljacima i dalje slagati oko nekih stvari, morat ću poštovati i odluke svoje stranke - veli Deković, dok umirovljenik Božidar Štubelj napominje da ne valja miješati stvari.

- Jesmo bili u istom pobjedničkom stožeru sada, no ostvarujemo program s lokalnih izbora s HSS-om - gradnju doma za starije, i tako će biti do novih odluka - drži on. Šef križevačkog SDP-a Ivan Knok poručuje da svaki suparnik mora po svojoj savjesti shvatiti što mu je činiti nakon 4. 12. No, takvo je djelovanje i dosad među gradskim političarima, koji su se javno svađali a potiho skupa (g)radili, bilo izuzetak.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivo2 09.12.2011.

    iako sam član sdp-a mislim da trenutno u gradu nema sposobnijeg kadra od Hrga i netreba praviti nikakve gluposti oko prelaska,a kaj se tiće Knoka to je priča za sebe jel ima vlastite apetite da bude gradonačelnik koji da nije prošel izborni prag.

Komentiraj...
Vidi sve komentare