To je to što me zanima!

Lopovi dolaze preko noći i kradu naše drvene kuće!

kARLOVAC: Lopovi s motornim pilama režu zidove drvenih kuća zbog skupocjene hrastovine. Drvo košta više od 1000 € po prostornom metru
Vidi originalni članak

Stanovnici Sjenička Lasinjskog, kordunskog mjesta tridesetak kilometara udaljenog od Karlovca, prije nekoliko su dana ugledali tri muškarca kako motornim pilama režu zidove drvene kuće čiji vlasnik živi u inozemstvu. Iako su lopovi uspjeli pobjeći kamionom, netko je zapisao registracijske oznake pa je policija ubrzo privela tri Velikogoričanina.
- U posljednje je tri godine potpuno nestalo čak petnaest kuća u našem kraju. Ostali su samo temelji - kazao je Milenko Pažanin, koji cijeli život živi u Sjeničku. Riječ je o vrlo unosnu poslu. Kuće u mjestu su sagrađene od hrastova i trešnjina drveta koji na tržištu stoje više od 1000 eura po prostornome metru. Iz pedesetak godina stare kuće može se izvući deset ‘kubika’ drva. Mnogi su spremni platiti građu i negdje drugdje podignuti drvenu vikendicu. Sjeničak je idealan za pljačkaše jer je prometno izoliran i okružen šumom, a sastoji se od mnogo udaljenih zaselaka. Mladi su napustili mjesto pa kuće čuvaju rijetki, stari rođaci. No ne kradu se samo kuće.
- Krade se sve, stoka, hrana, alat, žljebovi s kuća, metalne ograde. Svoju drvenu kuću ne napuštam dulje od tri dana jer me strah da je više neću naći - kaže Vujo Maslać. Mjestom je devedesetih godina prošlog stoljeća prolazila i pruga Sisak-Karlovac, a lopovi su u dvadeset godina razmontirali i u staro željezo prodali sto kilometara tračnica.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • rodrigez 24.04.2010.

    Pa bolje da se pruga razmontira i ode u staro željezo nego da propada.

  • verdax 24.04.2010.

    tuga i jad... kako je tužno vidjeti ovu prugu, prije se radilo i prevozila se roba pa je trebala pruga, a sada svi ostaci koji nisu pokradeni jer ne vrijede ništa trunu i propadaju, a i narod također zajedno sa tim...

  • SunTzu 24.04.2010.

    i sto sad???? stavite kamere ili nesto napravite....

Komentiraj...
Vidi sve komentare