To je to što me zanima!

Lopovi su u jednoj noći pokrali osam tona HŽ-ovog željeza

Na kolosjeku uz koprivničku obilaznicu radnici demontiraju staru prugu, a lopovski trojac u noći na utorak tovario je željezo u automobil. Policija ih je uhvatila na djelu
Vidi originalni članak

Ljudi kradu HŽ-ove željezne ploče kojima se spajaju pružni pragovi i tračnice još od rujna prošle godine kad smo počeli s demontažom stare pruge na kolosijeku uz koprivničku obilaznicu. Prošle noći nestalo je skoro tisuću takvih ploča, a do sada više tisuća od kojih svaka teži oko osam kilograma te hrpa željeznih šarafa i druge HŽ-ove željezne opreme, pa je šteta ogromna - rekao nam je jedan od radnika tvrtke koja za HŽ rastavlja staru prugu nakon što su koprivnički policajci u noći na utorak uhvatili dvije žene i muškarca sa šireg koprivničkog područja stare između 39 i 42 godine dok su krali željezne ploče.

- Dojavu smo dobili oko 22 sata i uhitili ih dok su plijen tovarili u automobil. Ovo nije bila prva dojava o krađi HŽ-ove imovine, to se često događa - bio je kratak glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

Naš sugovornik je potvrdio njegove riječi i dodao kako lopovi ne prezaju ni od krađe željeza iz HŽ-ovog skladišta koje se nalazi uz proizvodne pogone Podravke i vrlo prometno križanje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • doora 26.07.2012.

    ovo je početak "narodnog ustanka"--kad želudac počme sve više zavijat nećeš tribat zvat ljude na ulicu samo im se noću pridružiš...

  • ljubitededa 25.07.2012.

    Na otkup sam dopremila svoju staru peć i morala sam dati svoje podatke (osobnu iskaznicu) pa mi nije jasno kako to drugi rade i to isključivo zna se ROMI a nitko ne pita otkuda im toliko blago pogotovo ako je još u dobrom stanju. Netko i stime mulja (pola-pola) kao i naša bivša vlada, sve nestalo a nema krivca.

  • mimi mala 24.07.2012.

    Kazniti ovaj "trojac", objaviti njihova imena,...a isto tako najstrozije kazniti sve one koji otkupljuju ukradeno zeljezo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare